REZULTAT ZA POHVALU

Medveščak 13. najgledaniji klub u Europi

15.03.2011 u 13:32

Bionic
Reading

Medveščak je ove sezone 13. najgledaniji hokejski klub u Europi s prosjekom od 7837 gledatelja po utakmici, objavila je danas Međunarodna federacija hokeja na ledu (IIHF)

Zagrebački klub u svojoj je tek drugoj sezoni nastupanja u austrijskoj EBEL ligi napravio skok od čak 22 mjesta na ljestvici gledanosti jer je lani bio na 35. mjestu.

Tome što je Medveščak ove godine jedan od najgledanijih klubova u Europi, uz gotovo uvijek rasprodani Dom sportova, pridonijela je i činjenica da je u samo četiri utakmice koje je odigrao u zagrebačkoj Areni privukao više od 60.000 gledatelja.

Klub iz Zagreba ove je sezone imao popunjenost dvorane od čak 98,6 posto po utakmici, čime je na petom mjestu u Europi.

Iza Medveščaka po gledanosti su ostali brojni renomirani klubovi iz tradicionalno hokejaških zemalja poput Lionsa iz Züricha, Dinama iz Rige, Djurgardena iz Stockholma, Kometa iz Brna, Hamburg Freezersa, HIFK-a iz Helsinkija.

Zahvaljujući najviše Medveščaku i čitavoj austrijskoj EBEL ligi je porasla gledanost pa je ove sezone s prosječnih 3504 gledatelja po utakmici bila sedma najgledanija hokejska liga u Europi, ostavivši iza sebe, primjerice, slovačku, norvešku, francusku i poljsku ligu.

Najgledaniji hokejski klub u Europi po deseti puta za redom je švicarski Bern s 15.856 gledatelja po utakmici, a slijede ga Eisbaeren iz Berlina (13.946) i Dynamo iz Minska (10.538).

Najgledanije lige su švicarska NLA liga s 6306 gledatelja po utakmici, a slijede švedski Elitserien (6160) i ruski KHL (5785), objavio je IIHF.