MATEJA LOVI REKORDE

Međimurski dragulj u varaždinskim rukama

  • Autor: B. Vukina
  • Zadnja izmjena 08.02.2012 10:48
  • Objavljeno 08.02.2012 u 08:46
Državnu prvakinju na 60 m Mateju Jambrović četiri stotinke dijele do mlađejuniorskog  rekorda Mateja Jambrović

Državnu prvakinju na 60 m Mateju Jambrović četiri stotinke dijele do mlađejuniorskog rekorda Mateja Jambrović

Izvor: tportal.hr / Autor: B. Vukina

U prvom službenom nastupu u mlađoj juniorskoj konkurenciji, vlasnica dvaju kadetskih rekorda, Mateja Jambrović postala je dvoranska državna prvakinja u utrci na 60 metara

Mateja Jambrović, članica atletskog kluba Varaždin, inače učenica prvog razreda čakovečke gimnazije, postala je mlađa juniorka. Na nedavnom mlađejuniorskom državnom dvoranskom prvenstvu u Zagrebu, u prvom službenom nastupu u novoj dobnoj skupini, Mateja je pobijedila u utrci na 60 metara.

Upravo u toj dvoranskoj disciplini prije dvije godine postigla je rekord. Dionicu je istrčala u vremenu 7,76 sekundi. U mlađejuniorskoj konkurenciji iz kadetskog doba, slikovito rečeno, još je donijela i hrvatski rekord u šatefti na 4 x 100 m (48,86). Taj je rekord na troboju reprezentacija Slovenije, Hrvatske i Mađarske na mitingu u Mariboru 2010. postigla reprezentativna kadetska štafeta u sastavu Luana Šebalj, Dragana Marušić, Vlatka Sekirnik i Mateja Jambrović.

Mateju u novoj dobnoj skupini očekuje lov na nove rekorde. Tako, primjerice, za juniorski rekord na 60 metara 'nedostaju' joj četiri stotinke.

'Da je riječ o dužim trkačkim disciplinama, četiri stotinke i nisu nešto. Ali u sprintu bogme jesu', kaže Mateja, koja ima sestre Petru i Kristinu te brata Marka. Kristina trči na krosevima, Marko igra nogomet, Petru sport baš ne zaokuplja, a Matejini atletski počeci bili su baš u krosu.

'Na nekom krosu pobijedila sam prvašiće još u vrtićkoj dobi', nasmije se.

U atletici je od drugog razreda osnovne škole. Najprije je nastupala za atletski klub Međimurje iz Čakovca, a sad za Varaždin pod nadzorom trenera Marinka Šipoša. Ne izdvaja nešto posebno u sprinterskim utrkama.

'Sve je zanimljivo. Da nije, ne bih se ni bavila atletikom', ističe.

I u sprintu se treba mnogo toga poklopiti.

'Morate imati jaku volju, silno je važan start, pa startno ubrzanje i nagib. Na rezultat utječe i vrijeme', nabraja.
Matejini nastupi pod povećalom su stručnjaka. Kako napreduje, vjerojatno će daleko dogurati. Ona već potiho iznosi svoje snove.

'U sprintu je velika konkurencija, puno je dobrih natjecateljica. No nekako je san svakog sportaša sudjelovanje na olimpijskim igrama. Nadam se da ću i ja dogurati do tog tamo, do igara.'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi