zvijezda je rođena

Klinac od 17 godina sjeo za volan McLarena i odvezao brži krug od Alonsa!

04.08.2017 u 14:37

Bionic
Reading

Mladi Lando Norris ugodno je iznenadio čelnike McLarena nakon što je na testiranju u Budimpešti odvezao impresivni 1:17.385 krug, što je bilo brže od vremena Fernanda Alonsa na kvalifikacijama...

Britanski 17-godišnji vozač postao je poznat široj javnosti tijekom svog nastupanja u njemačkoj Formuli 4 2015. godine u kojoj je vodio velike borbe s Mickom Schumacherom, no sina slavnog šampiona ostavio je do danas daleko iza sebe i već je na pragu ulaska u elitno automobilističko natjecanje.

  • +3
VN Mađarske - Formula 1, 2017. Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH

Lando Norris dobio je priliku voziti McLaren Hondu tijekom testiranja u Mađarskoj ovog tjedna, a njegov krug 1:17.385 bio je više od desetinke brži od onog što je vozio Alonso na subotnjim kvalifikacijama na istoj stazi.

Možda je mladi Britanac imao na raspolaganju za nijansu mekšu komponentu guma, ali svejedno je impresivno da dečko bez ikakvog iskustva vozi na takvoj razini.

'Lando nas je impresionirao svojom zrelošću, profesionalizmom i brzinom. Brzo je ovladao bolidom u svojem prvom izlasku na stazu. On je vrijedan član naše vozačke postave i zvijezda budućnosti,' pohvalio je tinejdžera ravnatelj Eric Boullier.

Inače, Norris je prošle sezone osvojio titulu u europskoj Formuli Renault 2.0, a ove vodi žestoku borbu za titulu u europskoj Formuli 3. Ako Fernando Alonso odluči napustiti ekipu sljedeće godine, ne bi bilo iznenađenje da mladić već u 2018. godini dobije veliku priliku...