JOŠ DRŽI REKORD

McEnroe: Đokovićev niz je impresivniji

18.05.2011 u 17:41

Bionic
Reading

John McEnroe je u 1984. ušao sa 42 uzastopne pobjede i rekord stoji netaknut već 27 godina. Ipak, za manje od 20 dana mogao bi biti arhiviran

Novak Đoković je u sezonu ušao sa 37 trijumfa u nizu i uđe li u finale Pariza, srušit će legendarnog Amerikanca, koji je o tome govorio za službenu stranicu ATP-a.

'Prilično sam uzbuđen uoči Roland Garossa. Ostao sam bez gotovo svih rekorda, a sada je i ovaj u opasnosti. Osjećaji su pomiješani, ali jasno mi je da je ovakav Novak Đoković injekcija adrenalina u čitav sport', kaže McEnroe i priznaje da je iznenađen.

'Mislim, svi smo lani na US openu, pa i ranije, vidjeli što on sve može, ali vjerujem da je ovakav uvod u godinu iznenadio i njega samoga.'

Iako danas ima pet pobjeda više u nizu, iskreni John već se osjeća nadmašenim.

'Ako uzmemo u obzir koliko je danas veća konkurencija i koliko je fizički zahtjevniji sport, rekao bih da je njegovo dostignuće veće od moga. Posebno ako se sjetimo da se onda Australian open igrao pred kraj sezone, tako da sam ja izgubio u finalu već prvog Grand slama godine. Napokon, on je u godinu ušao kao broj tri i bilo mu se teže probijati do finala. Puno toga danas je drugačije i ne ide Novaku na ruku', završio je velik kompliment najboljem tenisaču današnjice veliki Amerikanac koji se danas natječe na Senior touru zajedno s našim Goranom Ivaniševićem.

'Čuo sam da je Đoković na bezglutenskoj dijeti. Čini se da mu čini dobro, pitat ću ga za program pa ću se i ja priključiti da budem što spremniji za mečeve. I dalje sam strašno kompetitivan', uz smijeh završava McEnroe.