NAGRADA DRAŽEN PETROVIĆ

McDonald's postao sponzor Hrvatskog olimpijskog odbora

09.09.2015 u 09:30

Bionic
Reading

Svjetski poznati brend McDonald's bit će ujedno i glavni sponzor svečane dodjele nagrade 'Dražen Petrović' koja se održava 10. rujna u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović, a McDonald's i HOO najavljuju suradnju i sljedeće godine kada se održavaju Olimpijske igre u Rio de Janeiru.

Tvrtka Globalna hrana, nositelj franšize McDonald's za područje Hrvatske, postala je službeni sponzor Hrvatskog olimpijskog odbora. Ugovor o sponzorstvu potpisali su direktor McDonald'sa u Hrvatskoj Pavel Pavliček i glavni tajnik HOO-a Josip Čop, a potpisivanju ugovora nazočio je i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

Ugovor je potpisan uoči svečane dodjele nagrade 'Dražen Petrović' koja se dodjeljuje darovitim mladim sportašima i ekipama za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj, pa je tako McDonald's glavni sponzor spomenute manifestacije koja će se održati 10. rujna u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović. Ovo je ujedno i prvi put da je Hrvatski olimpijski odbor odlučio imenovati glavnog sponzora na dodjeli Nagrade 'Dražen Petrović', a predsjednik HOO-a, Zlatko Mateša objasnio je zašto je odabir pao baš na McDonald's.
„McDonald's je kroz dugi niz godina postao gotovo neodvojiv dio Olimpijskih igara, još od 1976. godine i od tada u sklopu Olimpijskog sela osigurava hranu za sportaše diljem svijeta, na ljetnim i na zimskim Olimpijskim igrama. Stoga smo iznimno ponosni što i Hrvatski olimpijski odbor na popis svojih partnera može staviti ovako veliki brand kao što je McDonald's“, ističeZlatko Mateša dodavši kako je HOO već dosad surađivao s McDonald'som u mnogim uspješnim akcijama i kampanjama, a vjeruje kako će se suradnja nastaviti i iduće godine kada su na rasporedu i Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Spomenutu suradnju priželjkuje i direktor McDonald'sa u Hrvatskoj, Pavel Pavliček.

„McDonald's globalno, pa tako i na području Hrvatske, želi dati poseban doprinos zajednici u kojoj posluje. Posebno smo svjesni važnosti sporta u Hrvatskoj koji je prepun sjajnih rezultata u brojnim kategorijama te time promovira i Hrvatsku na najljepši mogući način. Stoga smo ponosni što možemo biti dio te lijepe priče i dati svoj doprinos daljnjim uspjesima hrvatskih sportaša. Ugovor s HOO-om ima posebnu vrijednost s obzirom da je riječ o krovnoj organizaciji hrvatskog sporta koja okuplja velike sportove, ali i one manje, čiji sportaši isto tako zaslužuju potporu koja im je potrebna.“, istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora Pavel Pavliček.

Kao sponzor hrvatskih olimpijaca, McDonald's će svim dobitnicima nagrade 'Dražen Petrović', u kategorijama najboljeg sportaša i sportašice, muške i ženske ekipe te najveće mlade nade, osigurati vrijednosne bonove za konzumaciju hrane u McDonald's restoranima, a poznati će brend osiguravati i hranu i piće za sve sudionike svečane dodjele nagrade 'Dražen Petrović'.
McDonald's je i dosad u Hrvatskoj davao potporu hrvatskom sportu, a valja istaknuti i kako je ovaj svjetski poznati brand prošle godine potpisao i ugovor o sponzorstvu svjetskih i europskih taekwondo prvakinja, Ane i Lucije Zaninović, koje su tako postale i prve ambasadorice McDonald'sa u Hrvatskoj. McDonald's, osim u sport, ulaže i u ostala područja važna za zajednicu u kojoj posluje jer je upravo odgovornost prema zajednici u kojoj ovaj brand djeluje jedno od temeljnih načela koja je postavio osnivač korporacije McDonald's, vizionar Ray Kroc.