u razgovoru za rmc

Mbappe napokon objasnio zašto definitivno odlazi iz PSG-a, a njegove riječi će odjeknuti: Ne sviđa mi se što su rekli...

04.10.2021 u 15:02

Bionic
Reading

Francuski reprezentativac i napadač PSG-a, 22-godišnji Kylian Mbappe otkrio je svoju stranu priče o toliko spominjanom odbijanju produženja ugovora s pariškim klubom

Već se duže vrijeme spominje kao realna opcija transfer Kyliana Mbappéa u madridski Real. Do toga je trebalo stići i u ljetnim mjesecima koji su iza nas, no PSG je odbio 220 milijuna eura tešku ponudu Kraljevskog kluba.

U cijelo toj priči, Kylian Mbappé prokazan je kao negativac, a čini se da priča izgleda ipak puno drugačija.

Tako se barem može zaključiti iz izjava koje je 22-godišnjak dao za radio Monte Carlo. S time da moramo podsjetiti kako je Real nudio pariškom klubu i 220 milijuna eura, iako je PSG za Mbappéa u ljeto 2018. godine, nakon isteka prve godine posudbe, Monacu platio 'tek' 180 milijuna eura, što znači da bi samo na transferu PSG zaradio 40 milijuna eura.

Naravno, znamo da gazdi pariškog kluba, Nasseru Al-Khelaifiju, taj iznos nije 'za pasti u nesvijest', pa je lakoćom odbio takvu 'mizernu' zaradu.

RMC Sport će cijeli razgovor s Mbappeom objaviti u utorak, ali već u objavljenim isječcima 22-godišnji napadač je jasno dao do znanja da ne planira ostati na Parku prinčeva.

'Zatražio sam transfer. Od trenutka kad sam znao da neću potpisati novi ugovor, želio sam da klub dobije odštetu i tim novcem dovede kvalitetnu zamjenu. Ovaj mi je klub mnogo dao. Bio sam sretan tijekom svih godina ovdje i još uvijek jesam. Dovoljno rano sam rekao ljudima iz kluba o svojoj želji, tako da mogu reagirati', izjavio je Mbappe.

'Želio sam da svi iz ove situacije izađu snažniji, da se rastanemo sporazumno, napravimo dobar posao i to sam poštovao. Rekao sam, ako ne želite da odem, onda ću ostati'.

Mbappe je zanijekao da je više puta odbio ponude za ostanak u PSG-u.

'Govori se da sam odbio šest ili sedam ponuda za produženje ugovora, da više nisam želio razgovarati s Leonardom - što apsolutno nije istina. Nije moje da sudim, ali moja je pozicija bila jasna. Želio sam otići i to sam rekao dovoljno rano, još krajem srpnja. Ne sviđa mi se što su rekli da sam tražio odlazak krajem kolovoza, napravili su da se osjećam kao lopov'.

Otkako je u kolovozu 2017. stigao u PSG iz Monaca, prvo na jednogodišnju posudbu, a potom potpisao i ugovor o ostanku, Mbappe je za Parižane postigao 136 pogodaka u 182 nastupa.

U novoj sezoni je u 11 utakmica bio strijelac četiri puta, ali se pet puta našao i u ulozi asistenta.