FORMULA 1

Max Verstappen potukao konkurenciju na VN Austrije, a Lewis Hamilton ostao razočaran, jer mu se ovo dogodilo treći puta ove sezone

04.07.2021 u 17:10

Bionic
Reading

Nizozemski vozač Max Verstappen (Red Bull) ostvario je treću uzastopnu pobjedu, a petu u ovoj sezoni, uvjerljivim trijumfom na Velikoj nagradi Austrije u Spielbergu i povećao svoju prednost u borbi za naslov svjetskog prvaka u formuli 1 pred Britancem Lewisom Hamiltonom, koji je ovu utrku završio na četvrtom mjestu

Na domaćoj stazi njegove momčadi 23-godišnji Nizozemac nije imao pravog konkurenta. Osvojio je sve što se moglo - bio je najbolji u kvalifikacijama, došao je do pobjede, a dobio je i dodatni bod za najbrži krug na utrci, na kojoj su ga došle podržati tisuće nizozemskih navijača.

Drugo mjesto je osvojio Finac Valtteri Bottas (Mercedes), a treći je bio Britanac Lando Norris (McLaren), koji se treći put u ovoj sezoni popeo na pobjedničko postolje.

Bez mjesta na postolju, treći put ove sezone, ostao je aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton (Mercedes) koji je u završnici utrke imao tehničke probleme s gumama pa je pao s drugog na četvrto mjesto.

Verstappen se pokazao majstorom trostrukog programa, jer je u tri tjedna sakupio sve tri pobjede i gotovo maksimalan broj bodova. Nedostajao mu je samo najbrži krug na Velikoj nagradi Štajerske voženoj prije tjedan dana na istoj stazi.

  • +10
Formula 1, VN Austrije, 2021. Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

Nakon devet od predviđene 23 utrke, Verstappen je na vodećoj poziciji u ukupnom redoslijedu sa 181 bodom, a drugoplasirani Lewis Hamilton ih ima 150. Treći je Meksikanac Sergio Perez (Red Bull) sa 104 boda, a danas je u Spielbergu bio šesti. 

Karavana formule 1 će iz Austrije krenuti prema Velikoj Britaniji, gdje će 18. srpnja na stazi u Silverstoneu biti održana deseta ovosezonske utrka.