IMOLA

Max Verstappen najbrži u kvalifikacijama, a iza njega Charles Leclerc; pogledajte kako je bolid Carlosa Sainza završio u zidu

22.04.2022 u 20:49

Bionic
Reading

Kišni petak se odradio prema rasporedu, no bile su to kvalifikacije za VN Italije od skoro dva sata, a promjenjive uvjete najbolje je iskoristio aktualni svjetski prvak Max Verstappen

Tako će s prve startne pozicije sutra u sprint utrci startati Nizozemac, zatim vodeći u ukupnom poretku ove sezone Charles Leclerc (Ferrari) te Lando Norris (McLaren). Kevin Magnussen u Haasu bio je četvrti, a iza njega Fernando Alonso (Alpine) i Daniel Ricciardo (McLaren).

Kvalifikacije su obilježile i brojne greške vozača, bilo je izlijetanja, sudara s barijerama, problema sa samim bolidima, a najgore od svih prošao je Carlos Sainz u Ferrariju. On se zabio u zid u drugoj kvalifikacijskoj rundi, uništio je jedan dio bolida i nije mogao više nastaviti, a taj trenutak pogledajte OVDJE.

Španjolac je u četvrtak potpisao novi ugovor sa talijanskom momčadi do kraja 2024., ali mu je današnja nesreća zasigurno pokvarila raspoloženje.

Lewis Hamilton bio je tek 13. u Mercedesu, a za njega je još gore što gleda u leđa mladom momčadskom kolegi Georgeu Russellu koji je bio 11.