STOP!

Mavrović otkrio zašto se ne vraća u ring

03.06.2013 u 16:02

  • +6

Sparing meč Mavrović - Božić

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Bionic
Reading

Željko Mavrović samo par tjedana prije svog već dogovorenog povratka u ring nakon niza godina pauze slomio je rebro na treningu i to ga je spriječilo da u Njemačkoj odradi meč protiv Srbina Enada Ličine.

Mnogi su očekivali da će uzeti nešto vremena da ozljeda zacijeli, a nakon toga se ponovno posvetiti pripremama za prvi profesionalni meč u posljednjih 15 godina. No, čini se da je polako nestala želja Mavrovića za novom borbom, a to je i potvrdio u razgovoru za Večernji list

'Ako sam prije bio 80 posto u ringu, sada sam samo 20 posto. To je tako nekako. Kad ste mladi možete ludovati pa čak i riskirati zdravlje i život, no kada imate djecu onda to više nema smisla. Nisam bezumnik željan slave, već to promatram kao disciplinu života. Da ne okolišam, u treningu jesam, ali nemam posebnih namjera. Na psihofizičkom planu pojavile su se neke moje stare aveti koje očito isplivaju u zahtjevnim situacijama. Da nije bilo ozljede, prvi meč bi se već dogodio, a ako to ne bi bio Ličina, bio bi netko drugi', rekao je legendarni Irokez.


No, još uvijek ipak ostavlja malu mogućnost da se ponovo predomisli i dogovori novu borbu.

'Nisam se štedio i ušao sam u dobru formu zahvaljujući treneru Vladi Božiću. Imao sam pripremnih rundi možda i više nego za ijedan meč u karijeri, no kada sam počeo tražiti način da isplivam, među promotorima i menadžerima nije bilo velikog interesa. No, kada gledam realno, to je sasvim očekivano. Zahvalan sam na svoj potpori i radoznalosti medijima. Trenutačno otklanjam spomenute aveti, no vrlo je mala mogućnost da se nešto natjecateljski dogodi. Prije dva mjeseca gotovo sam bio u ringu, a danas sam ponovo tek na startnoj poziciji.'

Mavrović je bio zainteresiran i da njegov povratnički meč u Hrvatskoj organizira Orsat Zovko, čelni čovjek FFC-a, a to je još jednom prokomentirao.

'On doista dobro radi velike priredbe, a ima i drugih ljudi koji bi to mogli izvesti na nižoj razini, no ključno je hoću li ja sebe ponovo dovesti u stanje u kakvom sam bio prije ozljede. Teško mi je bilo što dogovarati ili, ne daj bože, potpisati prije nego što sa sobom nisam načistu. Te svoje aveti mogu riješiti za 15 dana, a možda neću nikada', dodao je Željko.