preuzeo je odgovornost

Matjaž Kek nije skrivao bijes nakon poraza Slovenije od Cipra; riječi bivšeg trenera Rijeke sigurno će zabrinuti sve u svlačionici

31.03.2021 u 08:08

Bionic
Reading

Matjaž Kek bio je ljut nakon poraza od Cipra koji je Sloveniji zakomplicirao dobru situaciju u kvalifikacijama za SP u Kataru

Slovenska nogometna reprezentacija je na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine šokirala Hrvatsku i pobijedila 1:0, ali nakon toga su uslijedili i šokovi za njih. Najprije je bolja od njih bila Rusija, a onda ih je s 1:0 iznenadio Cipar i zakomplicirao im šanse za odlazak na mundijal.

Jedini gol zabio je Ioannis Pittas u 41. minuti i tako zadao glavobolje Matjažu Keku i njegovim odabranicima. Kek se nije suzdržavao nakon utakmice. Nekadašnji trener Rijeke nije skrivao bijes i razočaranje igrom svoje ekipe, ali je preuzeo i odgovornost za poraz.

'Cipar je zasluženo pobijedio, a mi dobili šamar koji zaslužujemo. Oni su više htjeli pobjedu, bili su brži i dinamičniji. Napravili smo previše grešaka. Igrali smo kao da smo došli s trećom postavom. Bili smo jako loši, a to je moja odgovornost. Ovo danas je ozbiljan šamar', rekao je ljuti Kek.

Nakon tri odigrana kola prva je Hrvatska koja, usprkos lošem startu u kvalifikacijama, ima šest bodova, koliko ima i druga Rusija. Treća je Slovačka s pet osvojenih bodova, a na četvrtom mjestu je Cipar. Slovenija je peta s tri boda iz utakmice s Hrvatskom dok je zadnja Malta koja ima jedan bod.

  • +4
Cipar - Slovenija 1:0; kvalifikacije za SP u Kataru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Sakis SAVVIDES / AFP / Profimedia