chelsea je prošlost

Mateo Kovačić rekao 'da', iako se trebao vratiti u Real, poziv ovog kluba nije mogao odbiti

10.06.2019 u 13:43

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac i ove sezone igrač Chelseaja, u koji je stigao na posudbu iz Reala, Mateo Kovačić očito je završio svoju epizodu među 'plavcima' osvojenim naslovom u Europskoj ligi

Mateo Kovačić jedan je od najtrofejnijih hrvatskih nogometaša s osvojena tri naslova Lige prvaka te jednim u Europskoj ligi.

Drugi je Hrvat, nakon Ivana Rakitića, koji je osvojio oba europska trofeja, no nakon sezone u Chelseaju morao se vratiti u madridski Real. Naime, Fifa je kaznila 'plavce' zabranom kupovanja igrača, pa je tako i Kovačić ostao bez mogućnosti nastavljanja karijere na Stamford Bridgeu.

Podsjetimo, nezadovoljan malom minutažom u Realu, prošlog ljeta Kovačić je tražio sredinu u kojoj bi dobio više minuta na terenu i izbor je pao na Chelsea.

Finale Europske lige, Chelsea - Arsenal, 2019. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bio je to pun pogodak, jer Kovačić je kroz čvrste utakmice engleske Premier lige dobio na samopouzdanju, a baš u finalnoj utakmici Europske lige, u kojoj je njegov Chelsea svladao Arsenal, bio je jedan od najboljih igrača 'plavaca'.

U istom izdanju vidjeli smo ga i protiv Walesa ove subote u Osijeku.

Sve to uvjerilo je Antonija Contea, novog trenera Intera, da pošalje pozivnicu Kovačiću, odnosno da iz Milana u Madrid pošalje ponudu za kupovinu hrvatskog veznjaka.

Prema pisanju talijanskih medija, Kovačić je rekao 'da', a sada se samo klubovi trebaju dogovoriti oko visine odštete.

Španjolski mediji pak pišu kako će Real tražiti 50 milijuna eura.

Kovačić je 2013. godine iz Dinama stigao u Inter, a u ljeto 2015. iz Intera je otišao u Real. Prošlu sezonu u Chelseaju je bio na posudbi.

Prema tome, možemo sa sigurnošću reći kako Inter u srcu hrvatskog igrača ima posebno mjesto te da mu povratak u ovaj klub predstavlja čast. Posebno kada na njemu inzistira trener takvog kalibra.