PRVI FAVORIT JE...

Englezi najavili veliki transfer Matea Kovačića; Chelsea je od ljeta 'prošlost'

17.05.2023 u 06:49

Bionic
Reading

Nekoliko dana pustili su ga na 'miru', ali s objavom kako će Mauricio Pochettino u novoj sezoni voditi Chelsea, Mateo Kovačić opet je postao 'meta' brojnih engleskih autora, a koji ga dovode u kontekst napuštanja Stamford Bridgea

Od prvog spomena kako Argentinac preuzima klupu Plavaca, špekulira se da će Mateo Kovačić postati višak i kako u novoj sezoni više neće biti igrač Chelseaja.

Osim što ga, navodno, Pochettino više neće trebati, Kovačić će ući u zadnju godinu ugovora, što je klubu iz Londona posljednja prilika da vrati barem dio uloženog u hrvatskog reprezentativca. Podsjetimo, Plavci su za Kovačića Realu platiti 45 milijuna eura.

Britanski mediji tvrde kako bi se ovaj vezni nogometaš rado pridružio momčadi Pepa Guardiole, a osim Manchester Cityja, želju za njegovim angažmanom pokazao je i minhenski Bayern. Na klupi Bavaraca sjedi Thomas Tuchel, koji je svojevremeno bio Kovačiću trener u Chelseaju, i koji je itekako dobro upoznat s mogućnostima 29-godišnjeg hrvatskog veznjaka.

Međutim, engleski novinari uvjeravaju kako su izgledi Cityja znatno veći, prvenstveno zbog uvjeta koje mu mogu ponuditi.

Dodaje se kako bi Kovačić u City došao kao zamjena za Ilkayja Gundogana, kojem će na kraju ove sezone završiti ugovor s Građanima, odnosno Kalvina Phillipsa koji se nije snašao u redovima Građana i koji se nalazi nadomak potpisa za Aston Villu. .

Kovačić je za Chelsea odigrao 220 utakmica, zabio šest golova i upisao 15 asistencija.

Najveći uspjeh s klubom mu je osvajanje Lige prvaka 2021. godine, a uz to je osvojio UEFA-in Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, kao i Europsku ligu.

Naravno, Kovačić ima i tri Lige prvaka s Realom, a uz još mnoštvo drugih naslova, izdvojit ćemo i tri naslova hrvatskog prvaka s Dinamom.