ZARADA OD TV PRAVA

Marković: Optužbe su sulude gluposti

06.05.2009 u 13:23

Bionic
Reading

Javio se i Vlatko Marković. Nakon optužbi da je lošim poslovnim potezima blagajnu Hrvatskog nogometnog saveza 'olakšao' za 60-ak milijuna kuna, predsjednik HNS-a očitovao se na karakteristično osoran način

Tjednik Nacional objavio je teoriju prema kojoj je izbor agencije Sport Five, kojoj je HNS prodao TV prava, Nogometni savez do danas koštao oko 8 milijuna eura. Toliko više, prema istoj priči, ponudila je engleska agencija Kentaro.

'Mi zaista ne znamo zarađivati, zato i jesmo prošlu godinu zatvorili s plusom od 57 milijuna kuna, svotom koja oduševljava mnoge. Što bih ja sada trebao? Komentirati nečije sulude bedastoće koje nemaju veze ni sa čim? Ponekad se zapitam: Bože, gdje mi to živimo', pokušao je predsjednik bijes sakriti iza ironije.

U nastavku intervjua, koji su objavile Sportske novosti, hvalio je odnos Saveza i agencije.

'Prvo, mi tu suradnju nismo ostvarili, nego naslijedili od naših prethodnika. Drugo, dokumentacija je čista kao suza, tamo se sve vidi. Uostalom, nije Sport Five bilo tko, kada smo opremali Kuću nogometa u Rusanovoj posudili su nam 1.6 milijuna tadašnjih maraka. Posudili i s vremenom oprostili.'

I glavni tajnik Srebrić za SN je pohvalio suradnju s njemačkim partnerom. Konkretne brojke nisu podastrli, pravi demanti Nacionalovih napisa je izostao.