SuperSport HNL

Marko Livaja u Varaždinu slavi rođendan, 'lokosi' dočekuju Osijek; evo gdje gledati utakmice

26.08.2023 u 12:05

Bionic
Reading

Subotnji program 6. kola SuperSport HNL-a otvaraju dvije ove sezone neporažene momčadi, Varaždin i Hajduk (19 sati, MAXSport, MAXtv), a nakon njih na teren izlaze Lokomotiva i Osijek (21.05 sati, MAXSport, MAXtv)

Nastavlja se 6. kolo SuperSport HNL-a, a subota nam donosi dva susreta. Varaždin i Hajduk (19 sati, MAXSport, MAXtv) sastaju se u dvoboju do sada neporaženih momčadi, a nakon njih će snage odmjeriti Lokomotiva i Osijek (21.05 sati, MAXSport, MAXtv).

VARAŽDIN - HAJDUK (19 sati, MAXSport, MAXtv)

Sredinom prosinca 2020. godine Varaždin je na svom terenu pobijedio Hajduk 4:2, ali nakon toga su 'bili' nanizali sedam pobjeda. I sad Hajduk stiže kao favorit, nakon ispadanja iz Europe može se posvetiti samo prvenstvu i Kupu.

Marko Livaja će imati i dodatan motiv s obzirom na to da danas slavi 30. rođendan, no Varaždinci će baš njemu posvetiti posebnu pažnju.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Igrači jedva čekaju utakmicu. Osjeća se u zraku da dolazi veliki protivnik. Vjerujem ćemo odigrati dobru utakmicu te da će doći puno naših navijača. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo', poručio je trener Varaždina Mario Kovačević.

Svjestan je da velika prijetnja varaždinskom golu dolazi od Marka Livaje koji je u četiri prvenstvene utakmice postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

'I prošle smo godine okusili kakav je igrač Marko Livaja, tako da se pripremamo posebno i za njega. Teško ga je paziti, ali mislim da smo puno naučili iz prijašnjih utakmica. Svjesni smo njegove kvalitete, on je taj koji pravi razliku', izjavio je Kovačević.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

S druge strane Varaždinci imaju ove godine odlično raspoloženog Frana Brodića koji je trenutno drugi strijelac lige s pet pogodaka. Kovačević tvrdi da je prvi topnik Varaždina spreman za Hajduk.

'Fran jedva čeka utakmicu u subotu. Svaki kvalitetan igrač skreće pažnju na sebe. Drago mi je za svakog našeg igrača za kojeg se raspituju Dinamo, Rijeka, Hajduk, Osijek, ali ja bih najviše volio da oni ostanu, jer se stvorila jedna jako dobra ekipa', zaključio je Kovačević.

Hajduk je i dalje bez suspendiranog trenera Ivana Leke pa momčad vodi njegov pomoćnik Adnan Čustović.

  • +11
Rudeš - Hajduk, SuperSport HNL 3. kolo 20.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Očekujem tešku utakmicu, jer Varaždin je još uvijek neporažen u prvenstvu s tri neriješena ishoda i pobjedom. Veći dio momčadi je ostao od prošle godine, imaju i novih igrača, dobrih individualac. Brodić je uvijek opasan u šesnaestercu, znamo za Mitrovskog, ali i kvalitetu Šege. Poslije napornog razdoblja imali smo kompletan tjedan za pripremu utakmice. Želio bih da ostanemo u pobjedničkom nizu. Svjesni smo da je i mala euforija zavladala među navijačima, ima puno emocija i htjeli bi nastaviti svaku utakmicu sve jače i bolje', kazao je Ćustović.

>> više statistike potražite OVDJE

LOKOMOTIVA - OSIJEK (21.05 sati, MAXSport, MAXtv)

'Lokosi' su ovog tjedna ostali bez dva najbolja igrača - Luka Stojković i Lukas Kačavenda potpisali su za Dinamo pa trener Silvijo Čabraja mora 'kemijati' s postavom za utakmicu s Osijekom. Situacija je ionako teška jer Lokomotiva još nema pobjede, tek dva remija uz dva poraza ove sezone.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Odlaskom Stojkovića i Kačavende ostali smo bez dva vrlo bitna igrača za našu ekipu i našu igru. Riječ je o mladim, nadarenim i potentnim igračima koji su nama bili od velikog značaja i svakako će biti problema u nastojanjima na koji ih način nadomjestiti', kaže Čabraja te dodaje:

'Što se Osijeka tiče, radi se o iskusnoj i ozbiljnoj momčadi koja zna što hoće i zna što radi. Završili su Osječani s europskim natjecanjem te se sada u potpunosti mogu fokusirati na domaće prvenstvo. Jasno je da nas očekuje vrlo teška utakmica.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

A Osijek je, uz Hajduk i Varaždin, neporažen. Uz to i najefikasnija momčad s 15 zabijenih golova u četiri utakmice.

'Znamo da nas čeka teška i zahtjevna utakmica protiv suparnika koji teži igri, koji želi igrati nogomet... Morat ćemo biti pravi, pokazati da možemo igrati fazu obrane kao što smo igrali protiv Gorice, da ne primimo pogodak pa da ga na kraju zabijemo i uzmemo tri boda. Najvažniji nam je rezultat, odnosno pobjeda i da ne primimo gol', oprezan je trener Osijeka Stjepan Tomas koji dodaje:

  • +13
SuperSport HNL: Osijek - Gorica, 20.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

'Osim Evangeloua imamo još nekih problema, ali momčad je na okupu i bez obzira tko će istrčati želim vidjeti 11 lavova, dečke koji su fokusirani na utakmicu, na rezultat i na pobjedu. Želim i da od prve minute uđu sa sto posto fokusa i koncentracije na utakmicu.'

>> više statistike potražite OVDJE

Standings provided by Sofascore