POSUDBA ILI OSTANAK

Marko Livaja čeka sudbinu Interova trenera

04.12.2012 u 11:06

Bionic
Reading

U zadnje se vrijeme počelo pisati kako je trenerska pozicija Andree Stramaccionija u milanskom Interu prilično klimava, te da vlasnik Massimo Moratti traži zamjenu za njega

Pitanje je koliko je takav Morattijev stav opravdan budući da ove sezone Stramaccioni vrlo dobro vodi momčad koja je trenutačno treća na ljestvici Serije A, te je izborila prolaz u drugi krug Europa lige. U pamćenju ostaje i velika Interova pobjeda u Torinu protiv Juventusa (3-1).

No, kako god, sudbina Stramaccionija je, kako pišu talijanski mediji, usko vezana i za sudbinu 19-godišnjeg hrvatskog nogometaša u Interu Marka Livaje. U zadnje vrijeme se spominjao odlazak Livaje na kaljenje (posudba) u neki drugi talijanski klub (Siena i Palermo su bili najspominjaniji), a i sam hrvatski napadač je naglašavao da bi volio češće igrati.

Stramaccioni je Livaju u Europa ligi postavio u startnu momčad u svih pet navrata, ali je ovaj igrač u Seriji A odigrao tek četiri utakmice i to isključivo ulazeći s klupe za pričuve.

Stramaccioni je, pak, izjavio da ima namjere sve češće gurati Livaju u momčad i kada su ogledi Serije A u pitanju, pa bi Livaja vjerojatno ostao u klubu u slučaju i ostanka ovog trenera u Interu. No, ako dođe do smjene onda je i pozicija hrvatskog napadača nesigurnija, odnosno, u tom bi slučaju vjerojatno otišao na posudbu u nekog drugog talijanskog prvoligaša.

Gol Rubinu za bod Intera protiv Rusa na San siru