HRABAR ISTUP

Mario Pašalić prijatelj je s Markom Livajom, ali imao je i svoj stav o incidentu

09.06.2023 u 18:07

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog je petka trebala biti na privatnoj audijenciji kod pape Franje, no kako je poglavar katoličke crkve operiran prije koji dan, izbornik Dalić morao je osmisliti novi dnevni raspored. No, čak i da su otišli u Vatikan, reprezentativci bi normalno trenirali. A prije nego su istrčali na teren, pred novinare je stigao Mario Pašalić

Mario Pašalić u Atalanti dijeli svlačionicu s dvojicom nizozemskih veznjaka, Teunom Koopmeinersom i Martenom i De Roonom. Obojicu savršeno poznaje:

'Koopmeiners je jedna od sigurno najvećih opasnosti koja nas čeka u srijedu u Rotterdamu. Ja s obojicom igram godinama i stvarno su jako opasni veznjaci. Možda čak i obojica zaigraju od prve minute. Igrači su to koji imaju veike kvalitete. Na kraju krajeva, standardni su u Atalantinih početnih 11. Ali sigurno nisu jedini opasni u nizozemskoj momčadi', rekao je Pašalić, a prenose 24 sata.

U manjku središnjih napadača moguće je da npr. Kramarić ode na 'devetku', a vi opet na desno krilo...

'Nemam problema s tim. Ali ima još vremena do utakmice. Odlučit će izbornik. Sezonom u Atalanti smo svi prezadovoljni. Opet smo u Europi i ispunjene su ambicije i kluba i navijača'.

Jeste li već krenuli detaljnije secirati igru 'Oranja'?

'Jučer (op.a. u četvrtak) smo se zapravo tek posve ekipirali. Pogledali smo jedan video, a danas kreće ona puna taktička priprema za Nizozemce i na treningu'.

Prijatelj ste s Markom Livajom. 'No comment' ili ćete i vi komentirati incident?

'Tužan sam i razočaran na način na koji se sve to odvilo. Marko ima apsolutno moju podršku i žao mi je što ga nema tu s nama. Reprezentacija je sad uskraćena za najboljeg igrača HNL-a, igrača koji je zabijao i asistirao na SP. O samom incidentu je sve rečeno. Apsolutno osuđujem uvrede na Markov račun. Sve klupske podjele treba ostaviti po strani kad je reprezentacija u pitanju'.

Prelilo se sve i van nogometa, otakzuju se koncerti...

'Da, incident se dogodio u ponedjeljak, a i dalje se ta priča provlači kroz medije. Dok mi imao povijesnu šansu osvojiti prvi trofej za Hrvatsku! Imamo dvije bronce, imamo srebro i bilo bi lijepo da se uzme i zlato premda je već sam ulazak na Final Four uspjeh, ali kad smo već tu pokušat ćemo uzeti trofej'.

Ostajete u Bergamu ili...?

'Vidjet ćemo je li vrijeme za iskorak u karijeri. Tek je sezona završila, sada imam posao za odraditi s reprezentacijom, a onda ćemo vidjeti. Ako se ukaže prilika, dobro, ali ako i ostanem u Atalanti bit ću zadovoljan', rekao je Pašalić.