serie a

Mario Pašalić asistirao u remiju Juventusa i Atalante

10.03.2024 u 22:58

Bionic
Reading

U susretu 28. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus i Atalanta su odigrali 2-2, a za goste je nastupio hrvatski reprezentativac Mario Pašalić upisavši asistenciju

Momčad iz Bergama je povela u 35. minuti golom Teuna Koopmeinersa na Pašalićevu asistenciju. Za hrvatskog veznjaka to je četvrta ligaška asistencija ove sezone.

Juve je u nastavku susreta okenuo rezultat golovima Andreje Cambiasa (66) i Arkadiusza Milika (70), no Koopmeiners je u 75. minuti zabio za 2-2.

Pašalić je za Atalantu odigrao cijeli susret.

Juventus je ovim rezultatom ispustio drugo mjesto nakon što je u ranije odigranom susretu Milan na San Siru pobijedio Empoli 1-0. Gol odluke zabio je Christian Pulisic u 40. minuti.

Verona je ranije u gostima svladala Lecce 1-0. Jedini gol na utakmici postigao je Folorunsho u 17. minuti susreta.

U posljednjem nedjeljnom susretu 28. kola talijanskog prvenstva nogometaši Fiorentine i Rome su odigrali 2-2.

Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, imao je i kazneni udarac pri vodstvu 2-1, ali se Roma ipak izvukla izjednačivši u sudačkoj nadoknadi.

Roma je prva zaprijetila, Romelu Lukaku je već u petoj minuti imao priliku, no Pietro Terracciano je obranio njegov udarac.

  • +5
Juventus - Atalanta, Serie A, 10.3.2024. Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO

Domaćin je prvu pravu priliku pretvorio u vodstvo u 18. minuti. Cristiano Biraghi je izveo korner, Nicolas Gonzalez prenio loptu, a Luca Ranieri zabio za vodstvo "viola".

U 23. minuti je Rolando Mandragora bio blizu drugog gola, ali nije bio precizan. U 35. minuti je zaprijetio i Riccardo Sottil, ali je ostalo 1-0.

Roma je uspjela izjednačiti u 58. minuti golom Houssema Aouara, Međutim, radost gostiju nije dugo trajala i Fiorentina je u 69. minuti stigla do nove prednosti. Romina obrana je loše reagirala na ubačaj Giacoma Bonaventure, Andrea Belotti je dočekao loptu u kaznenom prostoru i glavom je poslao do Mandragore koji je zabio za 2-1.

Fiorentina je u 80. minuti mogla i osigurati pobjedu, međutim Cristiano Biraghi nije realizirao kazneni udarac kojeg je skrivio Leandro Paredes povukavši za dres Belottija. Biraghi je pucao s bijele točke, no Mile Svilar je obranio udarac.

Gosti su uspjeli izvući bod u petoj minuti nadoknade, Pellegrini je ubacio loptu u kazneni prostor, Obite Evan Ndicka glavom spustio do Diega Llorentea, a ovaj sjajno pogodio za 2-2.

Na ljestvici vodi Inter sa 75 bodova, Milan je drugi s 59 bodova, dok je Juventus treći s 58 bodova. Slijede Bologna (51), Roma (48), Atalanta (47)....

Standings provided by Sofascore