na pomolu veliki transfer

Mario Mandžukić napušta Juventus u poslu vrijednom 30 milijuna eura i spašava sezonu europskog velikana

28.11.2019 u 12:41

Bionic
Reading

Borussia Dortmund želi dovesti Marija Mandžukića i Emrea Cana za koje su Juventusu spremni ponuditi 30 milijuna eura

Borussia Dortmund ne proživljava sezonu iz snova. U Bundesligi su šesti na tablici nakon 12 odigranih kola, a poraz od Barcelone u Ligi prvaka doveo ih je u nezgodnu situaciju da se u zadnjem kolu moraju vaditi protiv Slavije Prag kako bi ostali u elitnom društvu.

Trener Lucien Favre svjestan je da nešto nije kako treba pa je odlučio pojačati ekipu na zimskom prijelaznom roku. Ljetos su potrošili 130 milijuna eura i doveli Mattsa Hummelsa, Nicu Schulza, Thorgana Hazarda, Juliana Brandta i Paca Alcácera, ali oni nisu donijeli željenu razinu kvalitete pa će na zimu ipak morati uložiti u pojačanja koja će popraviti situaciju.

Sport Bild tvrdi da se Borussia sprema ponuditi 30 milijuna eura za odbačeni dvojac Juventusa. Mario Mandžukić i Emre Can trebali bi pojačati ekipu iz Dortmunda. Obojica imaju iskustvo igranja u Bundesligi, znaju jezik, običaje i protivnike pa bi mogli odmah pomoći svojoj novoj ekipi.

Iako Juve ne računa na spomenuti dvojac, 30 milijuna eura moglo bi biti premalo s obzirom na to da toliko cijene samo Emrea Cana, dok donedavni hrvatski reprezentativac vrijedi oko 10 milijuna. Nijemci se nadaju da će 'Stara dama' ipak pristati na ovu njihovu ponudu s obzirom na to da su obojica nezadovoljni i da za njih nema mjesta u ekipi, a moraju ih plaćati pa bi te novce mogli uložiti u neka nova pojačanja.