NOVI KOMPLIMENT

Mario Mandžukić izabran u idealnu postavu Bundeslige

15.05.2013 u 17:50

Bionic
Reading

Svi su ove sezone uglavnom u superlativima opisivali ono što je na travnjacima radio hrvatski nogometaš Mario Mandžukić u dresu minhenskog Bayerna, novog prvaka Bundeslige

Jedna u nizu pohvala je i ona nogometnog internet-portala Goal.com-a. Naime, ugledni je portal stavio Mandžukića u idealnu momčad sezone u Bundesligi, uz dodatak:

'Mandžukić je bio najbolji od trojice odabranih napadača. Došao je u Bayern da bude zamjena Mariju Gomeza, ali je vrlo brzo Mandžukić potjerao dotičnoga na klupu za pričuve. Postigao je Mandžukić toliko mnogo pogodaka i bio konstantan na klupskom putu prema naslovu prvaka'.

Inače, u najboljoj je momčadi čak šest igrača prvaka Bayerna (Dante, Lahm, Müller, Kroos, Ribery i Mandžukić), dvojica su iz drugoplasirane dortmundske Borussije (Götze i Lewandowski) i trećeplasiranog Bayera (Carvajal i Kieβling), te vratar Hamburga Adler.

Najbolji sastav Bundeslige po sudu Goal.com-a:

Adler (Hamburg) - Carvajal (Bayer), Dante (Bayern), Lahm (Bayern) - Müller (Bayern), Kroos (Bayern), Götze (Borussia Dortmund), Ribery (Bayern) - Mandžukić (Bayern), Lewandowski (Borussia Dortmund), Kieβling (Bayer).