wimbledon

Marinu Čiliću nije smetalo što se okršaj prvog kola rastegnuo na dva dana; Ana Konjuh, Donna Vekić i Petra Martić doživjele poraze

30.06.2021 u 18:57

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u 2. kolo grand slam turnira u Wimbledonu, dok je Ana Konjuh zaustavljena na prvoj prepreci. Nešto kasnije, poraze su doživjele i Donna Vekić i Petra Martić

Čilić (ATP-37.) je s 7:6 (5), 7:6 (1), 6:1 bio bolji od Talijana Salvatorea Carusa, 96. na ATP ljestvici u nastavku meča koji je prekinut u utorak zbog mraka.

Čilić je dobio dva 'tie-breaka' protiv upornog Talijana, realiziravši tek šestu meč-loptu. Marin je u ovom meču imao 18 as-servisa i 68 posto ubačaja prvog servisa, te 43 winnera, čak 24 više od Carusa.

Bio je ovo njihov prvi sraz, a u 2. kolu Čilić ide na jednog od dvojice kvalifikanata - Argentinca Trungelitija ili Francuza Bonzija.

Konjuh je poražena nakon 130 minuta velike borbe poražena od Španjolke Sare Sorribes Tormo, 50. igračice svijeta, s 3:6, 6:3, 3:6. Dubrovkinja je u prvom setu imala 2:1 i 'break', ali ga je izgubila s 3:6, dok je u drugom setu dvaput uzela servis Španjolki za poravnanje.

Odlučujući, treći set Konjuh je započela gubitkom svog servisa za 0:2, ali je odmah napravila 're-break', da bi se kobnim pokazao gubitak servisa kod 3:4 nakon što je Ana propustila tri lopte za obrat u prethodnom gemu na servis Španjolke.

Bio je ovo njihov prvi međusobni dvoboj.

Donna Vekić (WTA-40,) u 1. kolu Wimbledona izgubila je od 12. igračice svijeta Čehinje Karoline Pliškove sa 6:2, 6:2 za svega 68 minuta igre.

Donna nije imala nijednu priliku za oduzimanje servisa Čehinje, a svoj je početni udarac gubila četiri puta.

Bio je to peta pobjeda Pliškove u šest međusobnih susreta, a Vekić je dobila samo njihov prvi sraz na US openu daleke 2012. godine.

Petra Martić je izgubila od 79. igračice svijeta Rumunjke Irine Begu sa 5:7, 7:6 (5), 3:6 za dva sata i 37 minuta igre.

Martić je u 'tie-breaku' drugog seta spasila dvije meč lopte, ali ju je koštao gubitak servisa u četvrtoj igri trećeg seta.

Bio je ovo njihov drugi sraz, a u prvom je na US Openu slavila Martić.

Bio je to loš dan za Hrvatice na Wimbledonu jer su sve tri ispale.