bolji od španjolca

Marin Čilić u Rusiji igra kao preporođen, prošlog je tjedna dogurao do finala u Moskvi, a sada je na najboljem putu isto ponoviti i u St. Peterburgu

29.10.2021 u 18:15

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić nastavlja s odličnim rezultatima na turnirima u Rusiji, 6:4, 3:6, 6:3 pobjedom protiv Španjolca Roberta Bautiste Aguta plasirao se u polufinale ATP turnira u Sankt Peterburgu.

Čilić je prošlog tjedna u Moskvi dogurao do finala, a za ponavljanje takvog uspjeha u Sankt Peterburgu igrat će protiv Nizozemca Botica van de Zandschulpa.

Bio je ovo osmi međusobni dvoboj Čilića i Bautiste i šesta pobjeda našeg igrača.

U prvom setu prvi je do prilike za break stigao 33-godišnji Španjolac. U četvrtom gemu je imao čak pet break lopti, no Čilić je sve izvukao, a potom u idućoj igri napravio break za 3:2. No, Bautista Agut je odmah uzvratio vrativši izgubljeni servis za 3:3. Seriju breakova u prvom setu nastavio je Čilić koji je još jednom oduzeo servis za vodstvo 4:3. Hrvatski tenisač je potom obranio vodstvo za 6:4 u prvom setu.

U drugom setu Čilić je ponovo napravio break kod rezultata 2:2. Ali kao i u prvom setu već u idućem gemu izgubio prednost. Ključnim se pokazao osmi gem u kojem su tenisači odigrali čak 26 poena. Marin je imao četiri lopte za gem, deset puta je bilo izjednačenje, dok je Španjolac imao šest break lopti, nažalost posljednju je iskoristio za vodstvo 5:3.

Jedini break u odlučujućem trećem setu Čilić je ostvario u šestoj igri kada je odlično reternirao te na koncu iskoristio treću priliku za oduzimanje servisa suparniku.

Van de Zandschulp je iznenadio prvog nositelja i branitelja naslova Rusa Andreja Rubljova sa 6:3, 6:4.

Van de Zandschulp je u Sankt Peterburgu morao igrati kvalifikacije za nastup u glavnom turniru, no ovaj 26-godišnji Nizozemac uživa u najboljem razdoblju u karijeri, nedavno je stigao do četvrtfinala US Opena, a u Sankt Peterburgu je osigurao prvi ulazak u polufinale na nekom ATP turniru.

Dvoboj Čilića i Van de Zandschulpa igrat će se u subotu oko 15 sati, prije tog dvoboja u prvom polufinalu od 13 sati će igrati Amerikanac Taylor Fritz i Nijemac Jan-Lennard Struff.