gost tportalovih Vizionara

Marin Čilić o Luki Modriću kao inspiraciji: Da, to mu daje mogućnost da što duže traje

03.01.2024 u 08:20

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Marin Čilić u razgovoru za tportalove Vizionare dotakao se i kapetana Vatrenih Luke Modrića. Poznato je to da su tijekom godina izgradili prijateljstvo, a dodatno ih je povezala Čilićeva zaklada koja pomaže mladim sportašima i glazbenicima

Poznato je to da Marin Čilić na svoje humanitarne akcije 'Gem Set Hrvatska' - koje organizira njegova zaklada - često zove umirovljene i aktivne nogometaše, među kojima je najpoznatiji Luka Modrić.

Nije tajna ni to da Čilić ima poseban odnos baš s 38-godišnjim Modrićem, tri godine starijim sportašem koji još uvijek igra na visokoj razini. Stoga je jasno da mu je on ogromna inspiracija.

'Kroz priču s njim i nekako iz svog iskustva, to je jednostavno slijed godina treninga, predanosti, žara, volje i snage trenirati na takvoj razini. Jer morate od malih nogu, od možda 15., 16. godine, biti toliko predani, toliko se brinuti o svom tijelu i živjeti na pravi način, imati dobre temelje, voditi dobar i miran život tako da vas to može usmjeravati na pravi način te da možete davati svu svoju energiju tamo gdje želite', u dahu je rekao Čilić, dodavši:

'Mislim da je Luka najljepši primjer sportaša svojom apsolutnom staloženošću i spoznajom da zna što želi, da ima s jedne strane miran obiteljski život te da je fokusiran i predan reprezentaciji i svom klubu, gdje nastupa iz dana u dan, iz sezone u sezonu. Predan je kao vrhunski šampion, ima odgovornost prema svom tijelu na najbolji mogući način i to mu daje mogućnost da što duže traje', istaknuo je Čilić te se prisjetio i simpatične situacije u hotelu kad je jednom prilikom sa sinom Vitom posjetio Modrića. Naime Vito ga je ponudio grickalicama, a naš nogometaš se zahvalio i rekao mu 'da mora paziti što jede'.

Eto, taj primjer dovoljno govori o tome koliko je Modrić predan i zašto je takva inspiracija Čiliću.

Marin Čilić o Luki Modriću Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

I onda naravno da slijedi pitanje - tko će prvi u mirovinu? Čilić ili Modrić?

(smijeh) 'Mogli bismo se dogovoriti da to bude zajednički! Ne znam, nadam se sa svoje strane da bih mogao trajati još par godina. Sve ovisi o koljenu, situacija jest zeznuta i nekako čudna jer sam otišao u smjeru da ne radim još jednu operaciju na koljenu. Hoće li to biti ok, vidjet ćemo kroz ovu sezonu. Hoće li biti potrebna još jedna operacija i hoću li imati snage vratiti se? Vjerujem da imam. Hoće li biti dovoljno vremena da budem kompetitivan?

A Luka, kad igra na ovakvoj razini kao što igra, sigurno može odigrati još par godina', dodao je Čilić te se u ostatku razgovora prisjetio svojih početka u tenisu, odrastanja u malenom Međugorju, prvih treninga, zatim teniskog terena koji je pored njihove obiteljske kuće izgradio 1996. godine otac Zdenko kako bi svojoj djeci omogućio idealne uvjete za trening, ali i dolaska u Zagreb s 14 godina. Govorio je o tome koliko mu je vjera važna u životu te kako je došavši u Zagreb brzo postao samostalan te je sazrio puno brže od svojih vršnjaka.

Tportalovi Vizionari: Marin Čilić Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Bilo je još zanimljivih Čilićevih razmišljanja, a što je sve rekao, pogledajte u videointervjuu.

  • +5
Marin Čilić - hrvatski tenisač bio je gost Vizionara Izvor: Cropix / Autor: Berislava Picek