prvi korak odrađen

Marijan Kustić pozvao čelnike Hajduka u HNS i otkrio zašto na sastanku nije bilo Davora Šukera

30.04.2019 u 14:35

Bionic
Reading

Nakon dugo vremena u Hrvatskom nogometnom savezu pojavili su se čelnici Hajduka, koji su se odazvali pozivu nedavno izabranog novog izvršnog direktora Marijana Kustića

Nakon što je u ponedjeljak objavljena vijest kako su se u Zagrebu, na sastanku u Hrvatskom nogometnom savezu pojavili čelni ljudi Hajduka, predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović i predsjednik Uprave Marin Brbić te gradonačelnik Splita, Andro Krstulović Opara, izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić javio nam se u utorak i potvrdio o čemu se konkretno razgovaralo na sastanku.

'Pozvao sam čelnike Hajduka i prvog čovjeka Grada Splita, baš kao što sam i najavljivao kada sam preuzeo funkciju izvršnog dirketora. Jer uvijek je važno razgovarati. Mislim da je ovo veliki pomak, jer samo se razgovorom može vratiti povjerenje i izgraditi odnos kakvog svi priželjkujemo. Također, pričali smo o reformama u Hrvatskom nogometnom savezu koje su u tijeku i koje treba nastaviti a potom i dogovarali organizaciju utakmice hrvatske nogometne reprezentacije ove jeseni na Poljudu, protiv Mađrske', potvrdio je za tportal Marijan Kustić.

Iz HNS-a ste bili samo vi na sastanku?

'Da, samo ja, jer predsjednik Davor Šuker već je nekoliko dana na službenom putu, ima obveza u Uefi. Naravno, on zna sve i upućen je u detalje ovog sastanka. A kao što znate, i predsjednik Šuker najavljivao je da će reprezentacija uskoro igrati u Splitu'.

Znači, to je gotova stvar?

'Zasad sve ide u željenom smjeru. Naravno, bit će još sastanaka, razgovarat ćemo za nekoliko dana opet, ali najvažnije je da smo svi pokazali dobru volju'.

Kakva je situacija oko statusa Ivana Gudelja, za kojeg se u ponedjeljak pisalo da će biti smijenjen s funkcije izbornika U-19 reprezentacije?

'To nije u mojoj ingerenciji, tako da ne mogu ništa komentirati. Znam samo da je bio kod glavnog instruktora Petra Krpava na satsanku, podnio mu je izvješće kao i svaki drugi izbornik. Ali koliko znam, ništa se u njegovom statusu nije promijenilo'.

  • +11
Davor Šuker Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX