sastanak u tajnosti

Čelnici Hajduka stigli na razgovor u Hrvatski nogometni savez; jedan im čovjek posebno smeta

29.04.2019 u 22:19

Bionic
Reading

Nenajavljeni sastanak čelnika Hajduka, a navodno su na njemu bili Marin Brbić, Benjamin Perasović i Andro Krstulović Opara održan je ovo gponedjeljak u prostorijama HNS-a u Vukovarskoj ulici

Kako prenose 24 sata, tema ovog razgovora koji nije bio najavljen ni s jedne od dviju strana, bila je reprezentacija, odnosno organizacija utakmice Hrvatske protiv Mađarske koja bi se mogla odigrati na Poljudu 13. listopada.

Sportske novosti pak pišu da su Splićani na ovaj sastanak došli s uvjetima koje je Hajduk već ranije postavio, poput stranog povjerenika za suđenje, vraćanje Udruge klubova Prve HNL, transparentnog financijskog izvještaja i kriterija za izbor ljudi na funkcije, izrade strategije i nakon toga provođenje novih izbora te potpuna implementacija zakona o sportu. Moglo se čuti da im smeta Damir Vrbanovićna funkciji direktora HNS-a zbog sudskih procesa protiv njega te da se ne slažu da Bruno Marić bude glavni instruktor za VAR

Velik je to i bitan pomak u odnosima između Splita i krovne kuće hrvatskog nogometa jer, podsjetimo, na relaciji HNS - Split već duže vrijeme nema tona, a kamoli nekakvih zajedničkih akcija i stavova.

O dolasku reprezentacije u Split špekuliralo se već neko vrijeme, a utakmica protiv Mađara bila bi prva pred splitskom publikom od 15. kolovoza 2012, kada je Štimčeva Hrvatska ugostila Švicarsku.

Istina, igrala je Hrvatska na Poljdu i u lipnju 2015. protiv Italije, ali tada se igralo pred praznim tribinama. A s te utakmice opet su u svijet otišle ružne slike, odnosno 'svastika' za koju se i dan-danas traže krivci.