Ples milijuna

Marcelo Brozović i Ivan Perišić uskoro dobivaju novog gazdu; Amerikanci opasno zagrizli za kupovinu Intera, a u igru se uključuju i Saudijci

03.03.2021 u 12:17

Bionic
Reading

Vlasnik Intera spreman je prodati klub za milijardu eura, ali ne isključuju ni opciju partnerstva

Marcelo Brozović i Ivan Perišić uskoro bi mogli dobiti novog gazdu. Prema pisanju talijanskih medija, Javni investicijski fond iz Saudijske Arabije je pokazao interes za talijanskog velikana, a u klub je već stigla i prva ponuda, ona od Fortress Investment grupe.

Suning, koji je sadašnji vlasnik kluba,objavio je kako traži partnera za Inter, a Talijani pišu kako je obitelj Zhang spremna prodati i manji i veći dio udjela u klubu. Britanski investicijski fond BC Partners prvi je htio kupiti većinski udio, ali se nisu uspjeli dogovoriti sa Suningom koji za klub traži milijardu eura.

Sada Il Sole 24 Ore piše kako se sada javljaju novi fondovi koji žele kupiti klub. Američka investicijska kompanija Fortress Investments je već poslala i ponudu za većinski udio klupskih dionica.

'Ponuda se sastoji od ulaganja, sanacije postojećih dugova, a dijelom i financiranja kluba', otkriva spomenuti list. Amerikanci imaju opasnu konkurenciju u Saudijskoj Arabiji.

Gazzetta dello Sport piše kako pring Mohammad bin Salman želi također kupiti Inter, ali on je ponajprije zainteresiran za manji dio dionica koje bi kupio preko javnog investicijskog fonda svoje zemlje. Što god se dogodilo, jasno je da će u klub ući novi investitori i svježa financijska injekcija.