PREMIER LIGA

ManUtd izjednačio broj pobjeda i poraza; klub iz Liverpoola dočekao prvu pobjedu

23.09.2023 u 23:36

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Uniteda prenoćit će u gornjem dijelu ljestvice engleskog prvenstva zahvaljujući minimalnoj 1:0 (1:0) pobjedi na gostovanju kod Burnleya u posljednjem ogledu subotnjeg programa 6. kola engleskog prvenstva.

Strijelac jedinog gola bio je kapetan Bruno Fernandes u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena.

Nogometaši Evertona postigli su prvu ovosezonsku pobjedu u engleskoj Premier ligi svladavši kao gosti Brentford sa 3:1 (1:1).

Everton je poveo na otvaranju golom Doucourea (6), na 1:1 poravnao je Jensen (28), da bi gosti iz Liverpoola susret riješili u svoju korist sredinom nastavka. Prvo je Tarkowski (67) bio najviši u skoku nakon udarca iz kuta, da bi pet minuta potom Calvert-Lewin (72) iskoristio dodavanje Garnera za još jedan pogodak.

Ranije u subotu je hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao čitav susret za Manchester City u 2:0 (2:0) domaćoj pobjedi protiv Nottingham Foresta kojom je branitelj naslova zadržao stopostotni učinak. Susret je bio riješen nakon samo 15-ak minuta jer je City stigao do vodstva od 2:0 golovima Fodena u 7. i Haalanda u 14. minuti. Početkom nastavka City je ostao s igračem manje, isključen je Rodri pa se rezultat više nije mijenjao.

Mateo Kovačić zbog ozljede leđa niti ovaj put nije konkurirao za nastup u dresu Cityja.

Novak u društvu najboljih Luton Town stigao je do prvog boda u sezoni odigravši 1:1 na svom terenu s Wolverhamptonom pa sada svih 20 klubova ima barem bod.

Standings provided by Sofascore