POD SUSPENZIJOM HNS-A

Manuel Pamić u raljama menadžera

Bionic
Reading

Manuel Pamić je ove sezone osvojio naslov prvaka Češke sa Spartom iz Praga. No za njega nema mjesta u reprezentaciji, jer se talentirani igrač nalazi pod suspenzijom Hrvatskog nogometnog saveza

Disciplinska komisija HNS-a je zaključila da Manuel Pamić duguje menadžeru Ivanu Cvjetkoviću 140 tisuća eura i od prosinca 2009. ga je suspendirala. Time su mu bila zatvorena i vrata reprezentacije.

Njegov odvjetnik Saša Pavličić Bekić je u ožujku poslao prigovor, ali su ga u HNS-u odbacili kao zakašnjeli. Zbog nastale situacije Manuel Pamić je odlučio progovoriti.

'U Pragu sam dobio odluku da moram platiti dugove. Odmah sam reagirao, a oni tvrde da je istekao rok. Kako? Na koji sam način mogao nešto poduzeti dok ništa pismeno nije došlo do mene', kazao je Pamić za SN te dodao:

'Ima sam potpisan ugovor o zastupanju s Cvjetkovićem, ali i dogovor da, ako mi Igor Pamić nađe novi klub, Cvjetković s time tada nema ništa. Taj ugovor raskinuo sam s njime mjesec-dva prije nego što se dogodio transfer u Red Bull Salzburg.'

Lijevi bočni je u razgovoru potvrdio da Cvjetković nije imao ništa s njegovim transferom u austrijski klub, ali i da mu nije jasno kako se došlo do iznosa od 140 tisuća eura duga.

'U Red Bullu mi je godišnji ugovor bio 120 tisuća eura pa možete sami izračunati. Rekao sam Cvjetkoviću da ne zarađujem toliko da bih mu mogao isplatiti traženu svotu.'

Kako bi dobio ispisnicu od Rijeke, Manuel se odrekao 30 posto od transfera u Red Bull koji je ukupno iznosio milijun eura.

'Cvjetković me nekoliko puta zvao i rekao da ga to najviše muči, da smo trebali podijeliti on, Igor i ja, svaki po 100 tisuća eura.'

Sadašnji igrač Spate htio je dodati još nešto.

'Koliko sam informiran, Cvjetkovićev odvjetnik je dopredsjednik HNS-a.'

Inače, Pamiću treba još jedna sezona u Češkoj da uzme češko državljanstvo. Sam je priznao da bi tada razmislio o tome da igra i za češku reprezentaciju.