FIFA_SP_2018.svg

NAŠI VELIKI ADUTI PRED NOVINARIMA

Mandžukića u Rusiji dočekalo nezgodno pitanje o prvih 11, a evo što je sve rekao i o izborniku Daliću...

  • D. S.
  • Zadnja izmjena 13.06.2018 12:54
  • Objavljeno 12.06.2018 u 17:53
Bionic
Reading

Hrvatska reprezentacija je u Rusiji, a drugi dan boravka pred novinare su istrčali Mario Mandžukić i Danijel Subašić koji su otvoreno govorili o aktualnim temema vezanima uz nacionalnu vrstu

Prvo je riječ uzeo napadač Juventusa.

'Sve je dobro, lijepo su nas dočekali, kamp je odličan, imamo sve što nam treba, teren je dobar, osjećamo se kao doma', rekao je Mandžukić, a na njega se šaljivom opaskom nadovezao Subašić:

'Sad bih ja isto to trebao rećI? Imamo sve što trebamo, sve je u redu.'

Usporedba s brončanom generacijom iz 1998. je neizbježna. Može li se nadmašiti treće mjesto?

'Dugo se godina spominje uspjeh vatrenih iz 1998., tako i sada. Znamo da imamo dobre pojedince i momčad, ali vidjet ćemo, prvi je cilj proći skupinu, što možemo, a poslije je sve moguće', rekao je Mandžo, a Subašić je otvoreno naglasio:

'Možda neće '98 nikad nitko srušiti, a možda ćemo baš mi. Oni su možda došli s nekim većim zanosom, imali su veću podršku nego mi u zadnjim kvalifikacijama. Bitna je samo pozitiva, to nam treba.'

  • +16
Prijateljska utakmica Hrvatska - Senegal (Osijek, 8.6.2018.) Izvor: Pixsell / Autor: Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatski vezni red je moćan…

'Lijepo je znati da imamo jedne od najboljih veznjka u svijetu, ali ni Rakitić ni Modrić ne mogu ništa sami, kao ni Mandžo, nego kao momčad, koja onda izbaci pojedince', odgovorio je Subašić.

Mandžukić je, zbog Kramarićeve forme, upitan za prvih 11. Na prvi pogled nezgodno pitanje, ali ne i za našeg golgetera.

'Ne znam jesam li u prvoj postavi, ima još treninga i vremena da se spremimo za Nigeriju. Ja ću biti spreman kako god da bude. Drago mi je za svakog našeg igrača da igra dobro u klubu i reprezentaciji, jer svi imamo koristi od toga, tako i Andrej, da zabija golove. Sad je on, možda će biti netko drugi, veseli me da Hrvatska ima dobru budućnost,' rekao je Super Mario, a prenosi goal.hr te se osvrnuo na mogući umor kao alibi.

'Nema veće motivacije nego na SP-u igrati za Hrvatsku, a priče u umoru... došli su i drugi igrači iz drugih reprezenatcija, kako nama tako i drugima.'

Nešto o izborniku Daliću?

'S Dalićem smo dobili plasman na SP kad je bilo teško, puno nam je pomogao, i sad imamo zajednički cilj, a on će znati kako nas pripremiti. Ima dobru komunikaciju sa svim igračima i gradi dobar odnos s cijelom momčadi. Svakom je igraču drago da može porazgovarati s trenerom u bilo koje doba, pitati za savjet, on je tu, o bilo čemu. To nikako ne može biti negativno, drago mi je što je takav', rekao je Mandžo.

  • +4
Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Iličevu Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'I meni je drago kad dobiješ poruku i poziv od izbornika, porazgovaraš, u neki gluhi dan kad je dosadno... A on je sa svima takav, nema razlike prvih 11 ili ne, to je veliki plus za sve', dodao je hrvatski vratar.

Ima li problema sa spavanjem?

'Imamo dobre zastore i dobre tablete, haha', našalio se Mandžo.

Bilo je i par riječi o Nigeriji.

'Nigerija je jako brza i igra drugačije nego u Europi i bit će teško, a mi smo tu da se spremimo i budemo pravi,' završio je Subašić.

  • +11
Navijači dočekali bus s hrvatskim nogometnim reprezentativcima Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal