Čeka se siječanj

Mandžukić nikada nije bio bliži Manchester Unitedu; poznato je koliko milijuna eura Juventus traži za njega, ali...

30.09.2019 u 11:11

Bionic
Reading

Nakon što je postalo jasno kako bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić ipak ne odlazi u egzotični Katar opet je postala izgledna opcija da u zimskom prijelaznom roku postane novi igrač Manchester United. Kako doznaju engleski mediji poznata je i odšteta koju Juventus traži za njega

Podsjetimo, posljednjih nekoliko tjedana puno se pisalo o Mandžukićevom odlasku u Katar, a u igri su bili klubovi Al-Rayyan i Al-Gharafa. No, sudeći po najnovijim informacija od tog posla neće biti ništa jer navodno Mandžo nije zadovoljan infrastrukturom koju je vidio, a navodno je započelo i oko odštete koju traži Juventus te oko njegove plaće.

No, također je od prije poznato kako je 33-godišnji Mario Mandžukić od ljeta želja velikog Manchester Uniteda i njihova trenera Ole Gunnara Solskjaera, a ta se želja pojačala nakon uvodnih šest kola i tek dvije pobjede uz skromnih osam postignutih golova. Odlazak dva napadača kao što su Romelu Lukaku i Alexis Sanchez se itekako osjeti…

S napadačima kao što su Marcus Rashford, Anthony Martial i 17-godišnji Mason Greenwood jasno je kako ovakav United neće imati uspješnu sezonu i stoga im je pod hitno potreban iskusan strijelac. Kada je već novi trener Juventusa Maurizio Sarri iz svih kombinacija prekrižio Mandžukića, koji je za klub iz Torina postigao 44 gola na 162 utakmica, nije nemoguće da uskoro postane prvi Hrvat koji će odjenuti dres velikog Manchester Uniteda.

Kako doznaju engleski mediji čelnici Juventusa obavijestili su Manchester United kako je fiksna odšteta za Mandžukića 10 milijuna eura, a obzirom na pravila tek u siječnju je taj transfer moguće realizirati kada počne zimski prijelazni rok. Također se doznaje kako su Mandžukić, kojeg ugovor veže do ljeta 2012, i njegov menedžer jasno svima dali do znanja kako ne pristaju na plaću manju nego što je trenutačno ima u Juventusu (oko pet milijuna eura).

  • +9
Mario Mandžukić u dresu Juventusa Izvor: EPA / Autor: ALESSANDRO DI MARCO