Sve je već dogovoreno

Mandžo se definitivno vraća u Europu; dva velikana poludjela za hrvatskim napadačem, a o njegovom novom klubu će na kraju odlučiti samo jedan detalj

25.08.2020 u 07:52

Bionic
Reading

Mario Mandžukić odlazi u Inter ako ga preuzme Massimiliano Allegri, a ako to propadne dolazi kod Francka Riberyja u Fiorentinu

Talijanski mediji su se u zadnje vrijeme raspisali o velikom povratku Marija Mandžukića u Europu, odnosno u Serie A. Milanski Inter se sprema dati otkaz Antoniju Conteu, a na njegovo mjesto bi trebao stići Massimiliano Allegri koji Mandžukića, blago rečeno, obožava.

Talijanski stručnjak je s hrvatskim reprezentativcem surađivao u Juventusu i tamo mu je Mandžo bio jedan od glavnih aduta, a sada isto želi ponoviti i u Interu, ako ga preuzme.

'Mandžukić je za mene poseban igrač. Dao mi je nevjerojatnu mogućnost za manevriranje. Sjajan je nogometaš. Često je mijenjao klubove i imao je težak put', rekao je prošle godine Allegri koji će, tvrde Talijani, uskoro preuzeti Inter.

Odlučili smo provjeriti ima li u ovom 'dimu' i vatre i odlazi li Mandžo stvarno u Inter pa smo se raspitali kod ljudi bliskih našem legendarnom srebrnom 'vatrenom'. Allegri je već kontaktirao Mandžukića i dogovor je ako Talijan uspije dogovoriti sve s Interom, za njim ide i hrvatski napadač.

Ako se pak nešto izjalovi, Mandžo već ima opciju 'B'. Prije nekoliko dana ga je iznenadio poziv njegovog bivšeg suigrača i prijatelja iz dana u Bayernu Francka Riberyja koji je danas u Fiorentini. Ribery Mandžu nagovara da dođe u Firencu i zapravo ga je uspio uvjeriti da je to dobar posao, ali čeka se što će reći Allegri.

Mandžo u Fiorentini ne bi mogao zarađivati kao nekada u Juventusu ili u bogatom katarskom Al-Duhailu s kojim je nedavno raskinuo ugovor, ali talijanski prvoligaš mu nudi između dva i dva i pol milijuna eura po sezoni na što je Mandžo spreman pristati. Navodno je svojem prijatelju i bivšem suigraču obećao da će doći upravo u Fiorentinu ako posao s Interom propadne.

U svakom slučaju, Mandžo se vraća u Italiju i još ćemo ga gledati na najvišem nivou. Ovih dana može ga se sresti u Zagrebu gdje žestoko trenira i priprema se za nove izazove. Već se pohvalio slikom s treninga u prostorijama Biotreninga nedaleko od zagrebačkog Kvaternikovog trga, a dodatno formu podiže i igranjem tenisa na Trešnjevci.

Novu sezonu želi dočekati spreman, a kako sada stvari stoje, dočekat će ju kao novi član nekog od talijanskih velikana. Sada sve ovisi o Allegriju. Ako se on dogovori s Interom, Mandžo će u Milano, ako ne, nova destinacija je Firenca.