TRIJUMF LAZIJA

Mandžo i Pjaca u velikom finalu protiv Rome? Nije vjerojatno!

01.03.2017 u 22:52

Bionic
Reading

U prvom susretu polufinala talijanskog nogometnog Kupa, velikom rimskom derbiju, Lazio je pobijedio Romu 2-0 upisavši prvu pobjedu protiv gradskog suparnika u posljednje četiri godine.

Lazio je poveo u 30. minuti golom Sergeja Milinković-Savića u 30. minuti, a na 2-0 je povisio Ciro Immobile u 78. minuti.

Uzvratni susret je 5. travnja.

U drugom polufinalnom susretu Juventus je u utorak pobijedio Napoli 3-1.

Napoli je poveo pogotkom Jose Maria Callejona u 36. minuti, a Juventus je izjednačio u 47. minuti kada je Paulo Dybala realizirao kazneni udarac, koji je i bio napravljen na njemu. U 64. minuti Gonzalo Higuain je iskoristio veliku pogrešku obrane gostiju i zabio svom bivšem klubu i doveo Juve u vodstvo od 2-1, da bi u 68. minuti vratar Napolija srušio Guardada te je sudac dosudio i drugi penal za domaćina. Dybala je ponovno bio siguran s "bijele točke" za 3-1. 

Marijo Mandžukić je odigrao cijelu utakmicu za Juve i propustio dvije velike prilike u prvom dijelu, dok je Marko Pjaca ušao u igru u 84. minuti. Ivan Strinić je odigrao svih 90 minuta za Napoli, dok je Marko Rog zamijenjen u 82. minuti.  

Uzvrat je također 5. travnja.