FA CUP

ManCity izbacio Chelsea, dalje ide i drugoligaš Wigan

15.02.2014 u 20:37

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su Chelsea sa 2:0 te su tako Pellegrinijevi igrači ušli u četvrtfinale FA cupa.

Chelsea je u prvenstvu pobijedio Manchester City u obje utakmice, 2:1 na Stamford Bridgeu krajem listopada i nedavno 1:0 u gostima, ali su ovu utakmicu nogometaši menadžera Josea Mourinha odigrali neprepoznatljivo blijedo. Uputili su samo tri udarca prema golu, niti jedan u okvir gola, dok je domaćin imao 14 pokušaja, od čega šest u okvir gola.

Crnogorac Stevan Jovetić u 16. minuti je poentirao iskosa s desne strane nakon što ga je dobro proigrao Edin Džeko za vodstvo domaćina.

Samir Nasri, koji se vratio u momčad Cityja nakon ozljede, u 67. minuti je uposlio Davida Silvu na lijevoj strani, ovaj je odigrao povratnu loptu koju je Nasri iz blizine pospremio u mrežu i potvrdio pobjedu domaćina.

Engleski drugoligaš Wigan, branitelj naslova pobjednika u FA Cupu, plasirao se u četvrtfinale gostujućom pobjedom 2:1 kod prvoligaša Cardiffa u osmini finala.

Chris McCann doveo je goste u vodstvo u 18. minuti, ali je prednost Wigana poništio Fraizer Campbell pogotkom u 27. minuti. Veznjak Ben Watson zabio je lijepi gol iz slobodnog udarca u 40. minuti, pokazalo se, za pobjedu Wigana.

Tako je Wigan tek treći put u povijesti izborio plasman u šestu rundu FA Cupa, ali drugu sezonu zaredom.

U ogledu prvoligaša, Sunderland je kao domaćin pobijedio Southampton s 1:0 pogotkom Craiga Gardnera u 50. minuti. Za goste nije nastupio ozlijeđeni hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Tako su 'crne mačke' menadžera Gusa Poyeta nastavile s uspješnim nastupima u kup-natjecanjima ove sezone, jer su već izborile plasman u finale Capital One Cupa.

Ogled Sheffield Wednesdaya i Charltona odgođen je zbog natopljenog terena.

Engleska FA kup
Sheffield Wed. Charlton 16:00
Sunderland Southampton 1:0
Cardiff Wigan 1:2
Manchester City Chelsea 2:0