Sky Sports doznaje

Manchester City zagrizao za mladog nogometaša Dinama kojeg je trener Bjelica jako nahvalio

08.10.2019 u 22:00

Bionic
Reading

Bogati engleski klub Manchester City, koji zahvaljujući skautima godinama prati nogometaše s područja bivše države, jako je zagrizao za mladog nogometaša Dinama Antonija Marina

Ovu pomalo iznenađujuću vijest donosi Sky Sports uz dodatak kako skauti Manchester Cityja duže vrijeme prate jednog od najboljih igrača Dinama u svojoj generaciji, krilnog napadača Antonija Marina. Interes za Marinom dodatno je porastao nakon sjajne partije u 2. kolu Juniorske Lige prvaka gdje je mlada momčad Dinama odigrala 2:2 protiv Manchester Cityja uz dodatak kako je Marin upisao jednu asistenciju.

Za sada nije poznato kolika bi bila odšteta za Marina koji je ove sezone skupio četiri nastupa za prvu momčad Dinama i koji je nedavno potpisao novi 3-godišnj ugovor.

'Antonio je naša sadašnjost i budućnost, jako ga cijenimo. On je jedan veliki projekt ovog kluba', nakon potpisa ugovora između ostalog kazao je trener Dinama Nenad Bjelica.

Dodajmo ovoj pomalo senzacionalnoj vijesti i jednu iz recentne prošlosti kada se City interesirao za tadašnjeg dragulja Dinama Antu Ćorića. Navodno je i sam Pep Guardiola tada dao zeleno svijetlo da se Ćorić dovede, ali na koncu od posla nije bilo ništa. Ćorić je ubrzo nakon toga završio u Romi, ali zbog manjka iskustva i zrelosti nije se uspio nametnuti. Nema sumnje kako je primjer mladih igrača, koji prerano odlaze u moćne klubove, svojevrsno upozorenje da se nikuda ne treba žuriti. No, kada u igru uđu veće svote novaca i plaća 'od koje boli glava' sve se preko noći često promijeni.

  • +5
Manchester City - Dinamo, 2. kolo juniorske Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL