Rat velikana

Manchester City i Barcelona žele zvijezdu Juventusa: Barca se rješava Rakete i Vidala da napravi mjesta, a City ga vidi kao zamjenu

03.11.2019 u 08:08

Bionic
Reading

Manchester City i Barcelona žele dovesti 22-godišnjeg veznjaka Juventusa Rodriga Bentancura

Manchester City i Barcelona ove zime kreću u rat za veznjaka Juventusa Rodriga Bentancura. Urugvajski reprezentativac je u Torino stigao na ljeto 2017. godine iz Boca Juniorsa za 12,5 milijuna eura i u 77 nastupa zabio dva gola i upisao četiri asistencije.

Dvije od tih asistencija 22-godišnji je veznjak upisao ove sezone protiv Intera koji je direktni konkurent za naslov prvaka i Genoe, a odigrao je ukupno 10 utakmica. Calciomercato je pisao kako ga želi Barcelona, a sada Gazzetta dello Sport piše da se u tu utrku uključuje i Manchester City.

Bentancur bi trebao koštati oko 40 milijuna eura, a ne uspiju li ga dovesti na zimu, u Cityju će se vratiti po njega idućeg ljeta. Pitanje je jedino bi li transfer u neki od navedenih klubova bio dobar za nastavak karijere mladog Urugvajca.

Barca ima višak veznjaka i žele se riješiti Artura Vidala i Ivana Rakitića, ali i dalje tu ostaju Sergio Busquets, Frenkie de Jong i Arthur, a najavljena su i još neka pojačanja. Manchester City može računati na Rodrija i Fernandinha, a Talijani pišu da bi upravo Bentancur bio idealna zamjena za Fernandinha kojem ugovor istječe idućeg ljeta.