SVE JE REČENO, ALI…

Mamiću, nemojte reći da vam nismo govorili!

22.08.2013 u 12:56

  • +11

Liga prvaka, play-off: Dinamo - Austria

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Bionic
Reading

U mnogim situacijama, najlakše je biti general poslije bitke. No, mi to nismo bili! Poznati igrokaz Mamić-Jurčić dogodio se po napisanom scenariju, na koji smo bili upozoravali

Nakon utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca, jedan od najboljih korisnika portala Tribina.hr u svojem je zadnjem dijelu analize postavio jasno pitanje; isplati li se Zdravku Mamiću držati svoje riječi i vjerovati Jurčiću, pa makar Dinamo to oduzelo Ligu prvaka? Točnije, iz perspektive samog Mamića:

Ovo se vjerojatno Mamić pita već duže vrijeme, a pitanje mu se nametalo više puta kroz utakmicu, ali se gromoglasno javilo nakon utakmice i vjerojatno mu još sada zvoni u glavi. Mamić je najavio da je pozicija Jurčića sigurna, da je on Dinamov dugoročni projekt na klupi, a već je toliko puta to rekao pa riječ pogazio da je vjerojatno već i sam sebi smiješan. I vjerojatno je u trenu kad je to govorio sam sebi i vjerovao, ali nije mogao znati da će to baš ovako loše izgledati.

A sad je vrag zaista odnio šalu, Dinamo je opet na krilima Fortune dogurao do statusa nositelja, ima odličnu priliku ponovno ući u Ligu prvaka i zaraditi 12 milijuna eura samo od plasmana, ali ako odigra ovako kao danas to ni slučajno nije zicer. Mamić se osvrće oko sebe, zna da Branko Ivanković sjedi nezaposlen u Varaždinu i čeka kao zapeta puška. I on bi se vraćao treći put, ali Ivanković i Jurčić nisu isti slučaj.

Ivanković nije odlazio zbog blamaža kao 1:7 i negledljive igre nego zbog Mamićevih hirova i ispada, Ivanković je trener koji iza sebe ima priznate i dokazane rezultate i Mamić i sam zna da s ovom kvalitetom igrača koje Dinamo ima Ivanković zna što treba napraviti. Mamić isto tako zna da u svom drugom pogonu, Lokomotivi, ima trenera koji je nemjerljivo bolji i talentiraniji od ovog kojeg je instalirao u Dinamu, trenera kojem su i mediji i navijači skloni i mora ga barem kopkati da proba i Tomislava Ivkovića.

Jedini bonus koji Kruno ima je što njemu nesmetano Maminjo može komandirati, što ako njemu kaže da Halilović mora igrati onda igra, isto će sigurno biti i sa Sammirom, a nije sigurno da će drugima tako moći. Ali, vrijedi li mu to tolikih silnih milijuna eura? Na kraju krajeva, ako Kruno upropasti plasman u LP onda i ti svi igrači neće moći do cijena koje je Mamić zamislio, a to je ipak Maminju najvažnije, zar ne? Sigurno je otišao sa stadiona danas sa mišlju da li je kasno za promijeniti trenera sad, a odgovor je

'Mamiću nije, sve je bolje od ovog, mijenjaj i spasi što se spasiti da, ovo ne vodi nikamo i dobro to znaš. Čak i da ti se osmjehne sreća i dosta slabe Austrijance izbacite, s ovakvom igrom od ovakvog trenera Dinamo ide u skupine LP opet samo čim manje izgubiti i ne osramotiti se, a u dosadašnja dva navrata takvi izleti su se pokazivali baš takvima, sramotom.'

Nekako sve ide prema tome da će novi trener biti Tomislav Ivković, strateg Lokomotive za kojeg je Mamić na ponoćnoj presici imao samo riječi hvale.

Dinamo-Austria 0-2, sažetak
Hrvatski dragovoljac - Dinamo 1:1 (sažetak)