TKO JE VAŠ IZBOR?

Mamić već prekrižio Kovača; evo potencijalnih kandidata!

07.09.2015 u 09:28

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija na dva gostovanja kod Azerbajdžana i Norveške u sklopu kvalifikacija za Euro 2016. osvojila svega jedan bod, jasno je kako su izborniku Niki Kovaču dani odbrojani

Uostalom, predsjednik HNS-a Davor Šuker potvrdio je kako će se u srijedu na sjednici Izvršnog odbora HNS-a raspravljati i o sudbini Nike Kovača.

Također je od prije poznato kako je Zdravko Mamić, najutjecajniji član Izvršnog odbora HNS-a, prije ovih kvalifikacijskih utakmica prekrižio Niku Kovača.

'Razočarao me, on više nema moju podršku. On je egotrip tip čovjeka. Ignorira i Savez i ljude u klubovima. Misli samo na ono što njega interesira. Više mi nije prijatelj, jer me zove samo kad me treba', izjavio je Zdravko Mamić krajem lipnja u TV emisiji 'Sport nedjeljom'.

Dva očajna rezultata kod Azerbajdžana (0:0) i Norveške (poraz 2:0) tako su gotovo sigurno presudila Kovaču, barem što se tiče Zdravka Mamića. To pogotovo vrijedi na utakmicu u kojoj se sve moglo spasiti, a na kraju je ispalo kako Hrvatska već dugo nije izgledala tako loše kao protiv Norveške. Pitanje je samo koga će na sjednici Izvršnog odbora HNS-a predložiti umjesto Kovača?

Dodajmo tome i pomalo bahate izjave Kovača nakon spomenute dvije utakmice te laganu pobunu igrača protiv izbornika. Te kritike posebno su pogodile Mamićeva miljenika Luku Modrića...

Jasno je kako je Niko Kovač vjerojatno bivši, ali nije jasno zašto sam nije ponudio ostavku kada bi to bilo moralno (poručio je 'kako se nikad ne predaje!'). Ovako nas čeka još jedna sapunica vrlo slična onoj kada je smijenjen Igor Štimac uoči dodatnih kvalifikacija za SP 2014.

U našoj anketi možete glasovati za svog kandidata (nalazi se ispod članka). Neki od njih vezani su ugovorima za druge reprezentacije i njihovo dovođenje bilo bi jako skupo i vrlo zahtjevno. Robert Prosinečki ima dvogodišnji ugovor s Azerbajdžanom, Vahid Halilhodžić je na klupi Japana, Talijan Edoardo Reja je trener Atalante. S druge strane od hrvatskih trenera koji imaju težinu i dostupni su odmah lista baš nije bogata. Povratak na klupu 80-godišnjeg Miroslava Ćire Blaževića za mnoge bi bio najbolji potez, barem za preostale dvije utakmice (Bugarska i Malta). Za neke bi sjajan bio povratak Zlatka Kranjčara koji trenutačno radi u Kataru gdje vodi Al-Ahli.

Među kandidatima, barem ako se gleda klupski uspjeh, vjerojatno je u nekim kombinacijama i trener Dinama Zoran Mamić. Kod čelnih ljudi HNS sve su kombinacije moguće. Čak i da Niko Kovač i dalje ostane na klupi...

U svakom slučaju Davor Šuker, ZdravkoMamić i društvo na velikim su mukama.