PREKRETNICA ILI BLEF

Mamić obećavao, Boysi ostaju u bojkotu

  • Autor: Borut Šips
  • Zadnja izmjena 28.06.2011 18:42
  • Objavljeno 28.06.2011 u 18:42
Bad Blue Boysi

Bad Blue Boysi

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vladimir Ivanov

Rano popodne, skriveni od znatiželjnih sportskih novinara, radni sastanak su održali Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić i predstavnici navijača Dinama

Bojkot je lani počeo navijačkim pokličem 'Ili mi ili on!', no Mamić i Boysi deset mjeseci poslije sjeli su za stol. Jedino je tako logično, strategija koja sadrži dijalog nužno je perspektivnija od zidanja brana. O čemu su pričali?

Navijački predstavnici važu svaku riječ budno pazeći da informacije ostanu tajne, ali nešto uvijek iscuri. Dnevni red se znao unaprijed. Navijači, dakle i BBB i ZZD, očekuju da Dinamo promijeni statut, uvede sustav 'Jedan član, jedan glas', te ponovno razmotri zaključke s posljednje skupštine na kojoj su si čelnici izglasali nove, petogodišnje, mandate.

'Ne želimo skakati pred rudo. Dok riječi ne postanu djela dogovorili smo se da ne govorimo za javnost', jedna je od izjava navijača koja potvrđuje da je Dinamov šef obećavao. U smjeru modela socios (Jedan član, jedan glas), sazivanja hitne skupštine, promjene statuta? Potvrde nema, ostaju nagađanja.

Bojkot utakmica od strane najglasnijih navijača samo zbog ovog sastanka neće prestati. Most suradnje je uspostavljen, ali naivaca u toj priči više nema. Navijači su krajnje oprezni i neće se uhvatiti za udicu oblijepljenu obećanjima. Traže konkretne pomake i spremni su za maraton. Uostalom, ovaj sastanak bio je tek izmjena početnih stavova, konkretni zahtjevi i dogovori tek trebaju uslijediti. Ukoliko bude obostrane volje za nastavkom.

Iz 'navijačke koalicije' došlo je i priopćenje.

'Štovani, napominjemo da je ostvaren prvi neformalni kontakt s klubom, ali nikakvihslužbenih pregovora nije bilo. Kada dođe do službenog sastanka i službenihzaključaka, rado ćemo Vas o tome obavijestiti. Isto tako, BBB ostaju u bojkotudok god na svojem internom sastanku ne odluče drugačije.  
Srdačan pozdrav,
Udruga navijača Dinama
Klub navijača Bad Blue Boys
Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo'

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi