DONACIJA SPASA

Mamić Marsoniji uplatio sto tisuća kuna

28.03.2011 u 11:05

Bionic
Reading

Izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić bio je široke ruke kada mu se županijski ligaš Marsonia obratio s molbom za financijsku potporu

Dobivši dopis direktora nogometne škole brodskog kluba Tadije Brnića, Mamić je reagirao munjevito i u roku od 24 sata na žiro-račun Brođana uplatio 100.000 kuna.

Osim što je rezultatski potonuo na najniže grane, nekadašnji brodski prvoligaš danas se nalazi u veoma teškoj financijskoj situaciji, a nad glavom mu stalno visi Damoklov mač u obliku suspenzije zbog duga nekolicini bivših igrača.

'Mamić je prepoznao težinu situacije u kojoj se nalazi naš klub i od srca mu zahvaljujemo na donaciji. Za Dinamo su kroz povijest nastupali deseci Marsonijinih igrača: Olić, Mandžukić, Mujčin... Odnosi dva kluba uvijek su bili na visokoj razini, ali ovo je prvi put da je netko iz Zagreba prema nama napravio takvu gestu. Znamo što znači 100.000 kuna za jednu malu sredinu u ovo vrijeme,' rekao je Brnić.

Na sastanku s Mamićem pokrenuta je i inicijativa za skorašnje odigravanje prijateljske utakmice Marsonije i Dinama u sklopu obilježavanja 100. obljetnice brodskog kluba.

Za tu je ideju zainteresiran i Vahid Halilhodžić, koji želi evocirati uspomene na 1970. godinu, kada je u dresu Veleža nastupio na prvom i jedinom gostovanju mostarskog kluba u Slavonskom Brodu kod tadašnjeg BSK u drugoj ligi bivše države (3:1 za Velež).