SLUČAJ EDUARDO

Mamić govori istinu osim kada... ne govori istinu

26.11.2011 u 17:05

Bionic
Reading

Zaslugom Sportskih novosti Hrvatska je prvi put došla do uvida u privatne ugovore obitelji Mamić i jednog hrvatskog nogometaša, a dokumenti koje posjeduju su potpuno oprečni od onoga u što nas šef hrvatskog nogometa godinama uvjerava

Od prvog dana svoje punoljetnosti Eduardo da Silva je ugovorom vezan uz Zdravka Mamića. Okretni menadžer nije gubio ni jednog dana, mladi Dudu je prvo morao potpisati ugovor o zastupanju, a tek onda puhnuti u svjećice i eventualno popiti prvu legalnu čašu šampanjca u životu.

Ugovor je vrijedio sve do travnja 2007, dakle punih šest godina, a tada je uslijedila modifikacija. Umjesto Brazilca Suzana ovlašteni posrednik Eduarda postaje Zdravkov sin Mario, a već tri mjeseca kasnije Eduardo potpisuje za londonski Arsenal. Detalji ugovora nikada nisu objavljeni.

Vratimo li vrijeme godinu unazad, nije se teško prisjetiti Mamićevog roditeljskog govora nakon klupske skupštine u kojoj sve ove, danas evidentirane, tvrdnje naziva besmislicama i bezočnim lažima. Često je i za sebe govorio da baš uvijek nastupa otvoreno i nikada ne laže.

Sve zanimljivo rekao je u prvih minutu i 15 sekundi


Sve što je uslijedilo kasnije najobičnija je dimna zavjesa. Bolje biti na naslovnicama zbog nekorektnog rječnika, nego zbog sumnjivih ugovora s ljubimcima nacije, što nogometni reprezentativci jesu. Pogotovo Dudu.