NIŠTA OD 'KAPITALACA'

Mamić: Ako netko razvrgne ugovor, stići će ga kletva!

  • Autor: Agencija VLM
  • Zadnja izmjena 30.06.2011 18:09
  • Objavljeno 30.06.2011 u 17:00
Zdravko Mamić

Zdravko Mamić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Drago Sopta

Potpisivanje desetogodišnjega ugovora o suradnji NK Široki Brijeg i GNK Dinamo, vezanog za razvoj širokobriješke Škole nogometa, vrijednog 1,2 milijuna eura, bilo je prepuno emocija i lijepih riječi

Predsjednik Širokog Zlatan Mijo Jelić i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić izmijenili su mnogo lijepih riječi. Glavna je stavka sporazuma da će Dinamo imati pravo prvokupa nadarenih nogometaša s Pecare.

'Ugovor o partnerskim odnosima jedan je od povijesnih dana za klub i za Široki, ujedno čast, nagrada i priznanje. Zato smo ponosni, kao što smo ponosni na činjenicu da je naš klub Fifa nedavno službeno proglasila klubom desetljeća u BiH. Mnogi su prije nas ovakav sporazum sanjali, mi smo ga, evo, ostvarili. Da je moj pokojni otac živ, bio bi najsretniji na svijetu', rekao je Jelić, ne mogavši zaustaviti suze.

'Hvala Dinamu, posebice Zdravku Mamiću, idejnom začetniku ove ideje, što je baš nas izabrao za suradnju i što nije zaboravio svoje hercegovačke korijene', dodao je Jelić.

'Draga braćo Hercegovci, ni ja u ovom trenutku ne mogu zaustaviti suze. Ovaj sporazum dvostruko je važan, manje poslovno, više zbog želje da se odužimo Hrvatima u Širokome Brijegu i Hercegovini. To je glavni motiv Dinama za potpisivanje sporazuma. On će se ubuduće još produbiti i unaprijediti. Sretan sam što upravo ja imam privilegiju potpisati ga i što ga nitko ne može raskinuti! I moj bi pokojni otac bio najsretniji na svijetu da je živ. Uvijek mi je govorio da ne zaboravim rodnu grudu. Tko razvrgne ovaj ugovor, stići će ga kletva', rekao je u emotivnom govoru Zdravko Mamić i dobio buran pljesak.

Dinamovu izaslanstvu, u kojem je uz braću Mamić bio i Tomislav Marčinko, zahvalili su načelnik općine Miro Kraljević i predsjednik županijske Vlade Zdenko Ćosić. A na pitanje je li istina da Dinamo kupuje novog “kapitalca", braća su odlučno demantirala takvu mogućnost:

'Već smo kupili četiri kapitalca, sigurno nećemo tražiti nove!'

Dinamovo je izaslanstvo bilo i na pogrebu Jage Solde, nedavno preminulog Dinamova povjerenika, koji je u Dinamo učlanio tisuće članova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi