LUDA ZAVRŠNICA

Malo čudo oslabljenih Dinamovih juniora protiv Olympiacosa

20.10.2015 u 17:20

  • +3

GNK Dinamo - FC Olympiakos

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor

Bionic
Reading

U trećem kolu juniorske Lige prvaka Dinamo je na igrališu Hitrec-Kacijan izvukao bod protiv Olympiacosa (2-2)

Grčki sastav je šest minuta prije kraja utakmice vodio 2-0, no Dinamovi juniori su uspjeli izjednačiti i osvojiti važan bod u borbi za plasman u drugi krug natjecanja. Dinamu je pomoglo i to što je Olympiacos od 71. minute igrao s igračem manje, a ključni trenutak se dogodio u sudačkoj nadoknadi kada je gostujući vratar poklonio domaćinu pogodak za 2-2.

Olympiacos je poveo u 25. minuti golom Manolasa Saliakasa iz kaznenog udaraca. Dinamo je bio korak do izjednačenja u 58. minuti, no udarac Ivana Šunjića je završio u vratnici. Kada je Thanasis Androutsos u 71. minuti isključen zbog drugog žutog kartona, 'modri' su jurnuli po izjednačenje, no svega dvije minute kasnije gosti su poveli 2-0. Dimosthenis Chantzaras je nakon pogreške Dinamove obrane izbio ispred Daria Miškića i uspio ga prebaciti. Matteo Tomičak je imao priliku izbaciti loptu s gol linije, no promašio je i gosti su povećali prednost.

Dinamo se nije predavao i u 84. minuti Marijan Čabraja je iskoristio ubačaj Marka Ihoraša i smanjio na 1-2. Kada se činilo kako će Olympiacos ipak osvojiti tri boda, Dani Olmo je opalio sa 25 metara i pogodio. Pomogao mu je i vratar Gavalas kojem je lopta ispala iz ruke i ušetala se u praznu mrežu.

Dodajmo, kako je hrvatski predstavnik bio jako oslabljen. Naime, dio juniorske momčadi nalazi se u Čileu, na U-17 svjetakom prvenstvu, a Benković i Ćorić konkurirali su za seniorsku utakmicu Lige prvaka.

U drugom susretu iz ove skupine Arsenal je upisao i treću pobjedu porazivši Bayern 2-0. Oba gola je postigao Alex Iwobi (74, 78).

Nakon tri kola na ljestvici vodi Arsenal s devet bodova, Olympiacos i Dinamo imaju po četiri boda, a na začelju je Bayern bez bodova. U idućem kolu, 4. studenog na rasporedu su isti parovi, no igrat će se u Pireju i Munchenu.