POČINJE EUROLIGA

Maljković uoči povijesnog gostovanja bez dlake na jeziku

09.10.2012 u 18:04

Bionic
Reading

Zagrebačku Cedevitu u četvrtak u 18.45 sati na gostovanju kod litavskog Žalgirisa čeka premijerni dvoboj u Euroligi

No, posljednji poraz u ABA ligi od Splita očito je uzdrmao momčad uoči povijesne utakmice. Kako drugačije objasniti riječi iskusnog Predraga Šuputa koji je kazao:

'Nismo u nekoj briljantnoj formi, ali u Kaunasu moramo dati 100, pa čak i 120 posto da odigramo što bolje i da se možemo nadati dobrom rezultatu.'

I trener Cedevite Božidar Maljković nije zadovoljan igrom svoje momčadi, pogotovo u obrani.

'Nisam zadovoljan i to sam rekao svojim igračima. Od prve utakmice, od Superkupa protiv Cibone, ne igramo dobro u obrani. Moji klubovi igraju bolju obranu od ove sada, ali nismo dugo vremena kompletni i to nije lako uigrati', kazao je Maljković koji o Žalgirisu ima jako visoko mišljenje:

'U Litvu idem s dva osjećaja u duši. Odlazim u zemlju gdje je košarka najjači sport, jači i od nogometa. U zemlju koja puno ulaže u mlade i proizvodi specifičan profil igrača, brzi, sjajni u kontranapadu i odlični šuteri.'

Kaže kako u Kaunasu moraju odigrati osam puta bolje nego u Splitu gdje su Vujčić i društvo bili bolji.

Nahvalio je hrvatskog reprezentativca Marka Popovića za kojeg je kazao kako ga je želio u svom bivšem klubu u Rusiji naglasio je kako igraju brzo i kako su jako opasni iz kontranapada:

'Protiv takve momčadi vrhunsku obranu treba igrati svih 40 minuta. Nije dobro ako dobru obranu igrate 35 minuta, nije dobro ni ako je igrate 38 minuta. U dvije minute njihovi brzi i agresivni igrači mogu vam napraviti velike probleme.'

Dotakao se Maljković i svog bivšeg pomoćnika Joana Plaze, sadašnjeg trenera Žalgirisa, te priča oko budžeta kluba i bremena favorita ABA lige i vrlo direktno je 'bez dlake na jeziku' kazao:

'Nije realna procjena da je Cedevita favorit ABA lige, ako to netko kaže, onda ima lošu namjeru, to su neke orkestrirane namjere. Po čemu smo mi to jači od Cibone? Ajmo usporediti igrača po igrača pa da vidimo! Ajmo usporediti Amerikance. To su neozbilje priče, čista podvala i ne želim gubiti vrijeme na to', poručio je između ostalog Maljković kojeg su očito naljutile izjave nekih ljudi iz košarke kako je Cedevita najveći favorit ABA lige.

'Samo čekam da kažu da smo favoriti u Euroligi', našalio se Maljković koji je u jednom trenutku - ničim izazvan - ozbiljnim glasom zapitao sve prisutne:

'Mi samo očito brojimo novac. Možda Cedevita najviše troši jer plaća porez. Da vidimo plaćaju li drugi porez?' zbunio je Maljković okupljene novinare nakon čega je ponovno krenuo u stručno objašnjenje igre Žalgirisa.

Cijelu press konferenciju pogledajte u prilogu.