teško izborena pobjeda

[FOTO] 'Mali vatreni' u Karlovcu su svladali Islanđane i sada su sve bliže plasmanu na Euro

23.03.2022 u 17:36

Bionic
Reading

Mlada hrvatska U-19 reprezentacija je pobjedom 2:1 nad Islandom otvorila nastup u elitnom kolu kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo

Izabranici Josipa Šimunića u Karlovcu su slavili pobjedu 2:1 zahvaljujući golu Ivana Cvijanovića, koji je u 74. minuti okrunio tečnu akciju i nakon asistencije Gabriela Vidovića iz blizine zatresao mrežu Islanđana.

Prethodno je prvu meč-loptu promašio Bartol Barišić, kojemu je gostujući vratar Arnbjörnsson obranio udarac s bijele točke nakon što je najstrožu kaznu izborio napadač minhenskog Bayerna Gabriel Vidović. Mogli su hrvatski reprezentativci još u dva navrata povesti, ali je Arnbjörnsson branio udarce Frigana i Cvijanovića.

  • +11
Hrvatska - Island, kvalifikacije za EP U-19, 23.3.2022. Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt / CROPIX

Hrvatska je odlično otvorila utakmicu i povela u 14. minuti golom Luke Stojkovića nakon Vidovićeva proigravanja, ali je u 33. minuti Oskarsson kaznio dekoncentraciju poslije dvaju uzastopnih ubačaja iz kuta i glavom svladao Franka Kolića za izjednačenje. Hrvatski su reprezentativci, međutim, u nastavku utakmice zaigrali poduzetnije i slavili pobjedu.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra 26. ožujka protiv Rumunjske, također od 12 sati na stadionu Branko Čavlović - Čavlek u Karlovcu.