u-21 reprezentacija

'Mali vatreni' sutra u Danskoj love plasman na Euro: Ne idemo se braniti, ali nećemo ni srljati...

26.09.2022 u 14:24

Bionic
Reading

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija sutra (utorak, 27. ruja, 18 sati, MAXSport 1, MAXtv) igra uzvratnu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo protiv Danske u Vejleu, a reprezentativci Dominik Kotarski i Michele Šego se nadaju da će ponoviti igru iz Pule...

Hrvatska U-21 reprezentacija je u petak u prvoj utakmici koja je igrana u Puli protiv Danske slavila 2:1 golovima Vidovića i Belje. No, Danci su opasni, pokazali su to u nastavku utakmice te će 'mali vatreni' u uzvratu imati težak zadatak.

'Mislim da je to bila dosta tvrda utakmica, dosta napeta. Mislim da će biti jako teško i u Danskoj, ali pokazali smo da možemo igrati s njima i vjerujem da ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo što stvarno zaslužujemo', kazao je naš golman Dominik Kotarski te dodao:

'Možemo igrati s Dancima i imamo dobar rezultat iz prve utakmice. Idemo tamo osigurati Europsko prvenstvo. U prvoj utakmici smo dobro krenuli i dobro stajali u bloku, dobro smo se kretali i čekali svoju šansu iz kontri. Oni ostavljaju dosta prostora, pogotovo u sredini i prema gore, njihova krila stoje dosta visoko i obrana i napad i ne vraćaju se. No, ne trebamo srljati, tu trebamo tražiti našu šansu, imamo dobar rezultat, ali to ne znači da se idemo gore braniti', zaključio je Kotarski.

  • +13
Dodatne kvalifikacije za Euro U-21: Hrvatska - Danska (prva utakmica) Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Michele Šego također smatra da su on i njegovi suigrači u petak u Puli dobro odigrali iako su Danci najteži suparnik u ovim dokvalifikacijama.

'Zadovoljan sam utakmicom, mislim da smo jako dobro odigrali. To je bio moj debi i bilo je malo treme, ali sam se sve više opuštao kako je utakmica išla', rekao je Šego i nastavio:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Danci su jako čvrsta momčad, iza nas je teška utakmica, ali dobro smo se pripremili i rezultat je tako pokazao. Očekujemo da će i uzvrat biti težak, ali ćemo se i za to dobro pripremiti. Danci će morati ganjati rezultat i nadamo se da će ostaviti prostor kao što su ostavili kod ova dva gola i da ćemo zabiti još više golova nego u prvoj utakmici. Na izborniku je da odluči hoćemo li što mijenjati, imamo dva dana do utakmice i izbornik će reći što je dobro, a što loše. Naše je da radimo što izbornik kaže', zaključio je Šego.

Utakmica u danskon Vejleu je na rasporedu sutra (utorak, 27. rujna, MAXSport 1, MAXtv) s početkom u 18 sati.