ep u-17

'Mali vatreni' remizirali u sjajnoj utakmici s čak četiri gola

23.05.2024 u 19:23

Bionic
Reading

U susretu 2. kola B skupine Europskog nogometnog U-17 prvenstva na Cipru, reprezentacija Hrvatske je odigrala 2-2 protiv Danske upisavši i drugi remi u skupini

Nakon uvodnog remija bez golova protiv Austrije, odabranici izbornika Marijana Budimira su u susretu 2. kola remizirali i protiv Danske odigravši 2-2.

Bila je to odlična utakmica u kojoj je Danska povela, mladi hrvatski nogometaši su okrenuli rezultat s dva gola, da bi Danci izjednačili.

Mladi napadač Ajaxa Lasse Abildgaard doveo je Dance u vodstvo u 36. minuti, no pet minuta kasnije Hrvatska je izjednačila. Noa Mikić je prošao po desnoj strani te povratnom loptom uposlio Patricea Čovića, a mladi napadač berlinske Herthe lijepo pogodio za 1-1.

U 48. minuti 'mali vatreni' su okrenuli rezultat, a asistent kod prvog gola, mladi branič Dinama Noa Mikić, postao je i strijelac. Međutim u 60. minuti je izjednačio Roberto Risnaes nakon ubačaja iz kornera.

>> golove s utakmice Hrvatska - Danska pogledajte OVDJE.

U drugom susretu Austrija je pobijedila Wales 3-0 golovima Maura Hammerlea (30), Valentina Zabranskyja (52) i Adriana Riegela (84).

Nakon 2. kola na ljestvici vodi Austrija s četiri boda, koliko ima i Danska uz slabiju gol-razliku. Hrvatska je na dva boda, dok je Wales nakon drugog poraza ostao bez izgleda za prolaz.

Prve dvije reprezentacije iz svake od četiri skupine izborit će plasman u četvrtfinale, a u posljednjem kolu, 26. svibnja sastaju se Hrvatska - Wales (Achnas, 17 sati), te Austrija - Danska.

Standings provided by Sofascore
sve osim nogometa