SPLIT VODIO, A ONDA...

'Mali iz Chelseaja' za neviđeno slavlje Hajduka

09.02.2014 u 14:38

Bionic
Reading

U prvom od dva derbija (u nedjelju igraju Rijeka i Dinamo) 21. kola MAXtv Prve lige Split i Hajduk su u Parku mladeži odigrali dvoboj s odličnom završnicom u kojemu su puni plijen s konačnih 2:1 (0:0)odnijeli gosti

Utakmica u prvom poluvremenu nije, blago rečeno, bila odveć zanimljiva, no nastavak je donio sve što jedan derbi može pružiti.  U 64. minuti sudac Bebek je dosudio kazneni udarac za Split, a propustio ga je realizirati Ante Erceg koji je priliku i izborio. Rezervni vratar Hajduka (Kalinić bolestan) Dante Stipica pročitao mu je namjeru i do delirija doveo skupinu Torcide kojoj su se domaćini vokalno suprotstavili - limenom glazbom.


Ipak, Split je poveo sedam minuta kasnije kada je njihov daleko najbolji igrač Ivica Križanac izveo slobodan udarac kojega je enis Glavina glavom (gotovo poetski) proslijedio u mrežu bijelih. Činilo se kako Split ide u pravom smjeru, no u 78. minuti ozlijedio se Križanac i Split je u završnicu ušao 'slabiji za topa i lovca'.


Na scenu je tada stupio Mario Pašalić koji je nedavno potpisao ugovor s Chelseajem i igra svoju posljednju polusezonu u Hajdukovom dresu uoči odlaska u inozemstvo. Prvo je u 84. minuti izborio loptu kraj neodlučnih domaćih braniča i mirno zabio za izjednačenje, da bi četiri minute kasnije ispratio dugi let ubačene lopte i pravovremenim skokom preko braniča donio veliko slavlje Hajduku.


Nova velika fešta bijelih, nakon sličnog scenarija u Zagrebu protiv Dragovoljca, privremeno je Hajduk vinula na drugo mjesto prvenstvenog poretka. Imaju tri boda više od Rijeke i pet bodova manje od Dinama uoči međusobnog ogleda tih momčadi na Kantridi u nedjelju.


Split - Hajduk 1:2 (0:0)
Strijelci: Glavina 72 / Pašalić 83, 88

Split: Vuković, Ibriks, Križanac (od 78. Radeljić), Glumac, Rukašević, Vidović (od 57. Radotić), Glavina, Vojnović, Erceg, Belle, Bilić (od 61. Roce)
Hajduk: Stipica, Vršajević, Maloča, Milović, Milić, Bradarić, Sušić (od 74. Bašić), Andrijašević (od 73. Bukva), Kpuassi, Pašalić, Maglica (od 91. Nižić)