LIGA PRVAKA

Malagina povijesna utakmica protiv neporažene Borussije

03.04.2013 u 12:08

Bionic
Reading

U srijedu (20.45) su na rasporedu preostale dvije četvrtfinalne utakmice Lige prvaka. U jednoj će se sučeliti španjolski i njemački predstavnik. Na stadionu La Rosaleda Malaga dočekuje dortmundsku Borussiju

Malagini rezultati u prvenstvu ove su sezone često znali patiti zbog nastupa u Ligi prvaka, ali ovog je vikenda izvojevana vrlo važna pobjeda na teškom terenu kod Rayjo Vallecana.

Kako i gdje sve gledati Ligu prvaka?

Osim na MAXtv-u (Arenasport 3) članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Utakmice Lige prvaka možete gledati i na Match.tportal.hr (pay per view online servis).

Korisnici usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) također mogu utakmice gledati na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalaze na putu. Više informacija potražite OVDJE.

U domaćim redovima nadali su se kako će Pellegrini na teren izvesti pričuve, ali on je u Madrid došao s vrlo jakom postavom i zasluženo slavio. Junakom pobjede pokazao se nekadašnji Dinamovac Pedro Morales koji međutim nema pravo nastupa u europskim natjecanjima, te danas neće konkurirati za nastup.

Osim Čileanca za nastup neće konkurirati niti dulje ozlijeđeni bek Eliseu Pereira kojeg veće neko vrijeme vrlo dobro mijenja Vitorino Antunes. U odnosu na sastav koji je nastupio protiv Rayja može se očekivati tek promjena u napadu gdje će prednost pred Roqueom Santa Cruzom vjerojatno dobiti Javier Saviola.

Malaga dvoboj sa Borussijom ne dočekuje u statusu favorita, ali pred najveću utakmicu u povijesti ovog kluba vlada veliko uzbuđenje o čemu svjedoče i Joaquinove riječi.

'Ovo su utakmice za koje igrač živi i strašno sam uzbuđeno što mogu igrati u ovoj fazi Lige prvaka, u veličanstvenom ambijentu i protiv tako jake ekipe kao što je Borussia. Ove sezone protiv svakog suparnika u Ligi prvaka mi smo bili autsajderi sa minimalnim šansama, ali eto uspjeli smo proći do četvrtfinala gdje nas nitko nije očekivao i vjerujem kako u dva susreta nismo bez šansi. U 180 minuta jako se puno toga može dogoditi.'

Trener Manuel Pellegrini objasnio je Malagin glavni cilj.

'Želimo u Njemačku otputovati s realnim šansama za plasman u sljedeći krug natjecanja! Kako bismo u Dortmund došli 'živi' ne smijemo dozvoliti neka neugodna iznenađenja na domaćem terenu, tako da ne treba očekivati pretjeran rizik s naše strane. Teško je reći koji je rezultat dobar ili loš nakon prvih 90 minuta, jer je činjenica kako će konačna odluka biti donijeta u Njemačkoj.'

Nakon poraza Juventusa, Borussia je ostala posljednja momčad u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka koja je i dalje neporažena. Tijekom natjecanja momci u crno-žutom odigrali su nekoliko senzacionalnih utakmica, a jednako su tako impresivno u prošlom kolu ispratili vrlo jaki Šahtjor s ukupnih 5:2.


Uspješni su bili i u posljednja dva prvenstvena kola, a kako više nemaju šanse biti nacionalni prvaci, mogu veću pozornost baciti na Ligu prvaka. Zbog svega toga, favorit su ovog dvoboja, ali trener Klopp nikako ne bi volio vidjeti podcjenjivanje protivnika.

'Nikako nismo podcijenili Malagu, niti mislimo da je naš ždrijeb jednostavan. Pogledali smo sve njihove utakmice u Ligi prvaka i moram reći kako se radi o vrlo ozbiljnoj ekipi, koja u isto vrijeme može igrati spektakularan nogomet, ali i prikazati vrlo agresivnu i dobro organiziranu obranu. Potpuno su zasluženo u četvrtfinalu. Stoga, morat ćemo igrati na vrhuncu naših sposobnosti ukoliko mislimo proći dalje,' rekao je Klopp, koji je ujedno rekao kako misli da bi njegova ekipa trebala igrati u Malagi.


' Moramo biti vrlo pokretljivi i mnogo se kretati bez lopte. Trebamo tražiti prazan prostor kako bismo otvorili njihove redove, a u obrani moramo biti maksimalno koncentrirani.'

Što se njihove momčadi tiče, na posljednjem su treningu u Dortmundu bili svi pristuni i odradili puni trening, uz iznimku duže ozlijeđenih Owomoyele i Hummelsa. Tako se u momčad s maskom na licu vraća Schmelzer, oporavio se Kuba, jedino nije izvjesno hoće li moći nastupiti Bender, koji nakon utakmice protiv Stuttgarta osjeća velike bolove u desnoj nozi. Treneri Dortmunda misle kako će biti odluka u posljednji tren koja će ovisiti o tome kako se veznjak bude osjećao.