KVALIFIKACIJE ZA EP

Makedonci odbojkašima dali novu priliku

16.09.2012 u 20:27

Bionic
Reading

U posljednjoj utakmici druge faze kvalifikacija za Europsko prvenstvo odbojkaša reprezentacija Hrvatske poražena je u Ostravi od domaćina Češke s glatkih 3-0, ali je unatoč tome osvojila drugo mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije

Naime, veliku su stvar za Hrvate napravili Makedonci koji su s 3-2 u setovima slavili protiv Austrije, te je na taj način izbacili iz svih kombinacija za osvajanje drugog mjesta. Na kraju sve tri spomenute reprezentacije (Makedonija, Austrija i Hrvatska) imaju po šest sakupljenih bodova, ali je u krugu najbolje prošla ipak Hrvatska.

Česi su na kraju slavili 25-15, 25-21, 25-19 te s maksimalnih 18 bodova i samo jednim izgubljenim setom izborili europsku smotru koja će se od 20-29 rujna igrati u Danskoj i Poljskoj.

Hrvatska će Europsko prvenstvo pokušati izboriti protiv susjedne nam Slovenije koja je također osvojila drugo mjesto u svojoj skupini (E). Slovenci su u skupini završili iza Njemačke, koja je baš kao i Češka osvojila maksimalni broj poena, a ispred Ukrajine i Švedske.

Prvu utakmicu Hrvatska reprezentacija će igrati pred svojim navijačima (između 17. i 19. svibnja iduće godine), a uzvrat u Sloveniji slijedi za tjedan dana.

Kvalifikacije za EP odbojkaša, skupina C, 3. kolo:

Makedonija - Austrija 3-2

Češka - Hrvatska 3-0

Redoslijed: 1. Češka 18, 2. Hrvatska 6, 3. Austrija 6, 4. Makedonija 6.