za njih je Euro gotov

Mađarski izbornik priznao da je razočaran ispadanjem iz skupine smrti, pa se prisjetio bolnog poraza od Hrvatske i otkrio zašto su Vatreni slavili

  • S.K.
  • Zadnja izmjena 25.06.2021 17:11
  • Objavljeno 25.06.2021 u 17:11
Bionic
Reading

Mađarski izbornik, Talijan Marco Rossi, se prisjetio poraza od Hrvatske iz 2019. godine, a otkrio je i što ga je naživciralo kod Cristiana Ronalda

Mađarska nogometna reprezentacija ostavila je dobar dojam u tako zvanoj 'skupini smrti' u kojoj su bili s Portugalom, Njemačkom i Francuskom. Iako su, očekivano, ispali s Eura 2020. Mađari su dobro namučili protivnike, a posebno spektakularno su odigrali u zadnjem kolu.

  • +16
Njemačka - Mađarska (EURO 2020) Izvor: EPA / Autor: Matthias Hangst / POOL

S Njemačkom su odigrali 2:2 i dva puta vodili, no na kraju nisu uspjeli proći u osminu finala. Ispali su s dva osvojena boda, dok su Nijemci s četiri boda prošli dalje. Bez ozbizra na ispadanje, Mađari su pod vodstvom Talijana Marca Rossija ostavili odličan dojam i nemaju se čega sramiti. Rossi ipak malo žali zbog ispadanja.

'Spavao sam 15 minuta. Nisam nikada mislio da bi remi s Njemačkom tako mogao utjecati na mene. Znam da smo se dobro predstavili na Euru, ali ipak mi je jako žao', rekao je Rossi za Gazzettu dello Sport.

Rossi je dodao kako mu je najdraži trenutak na ovom Euru bio onaj nakon poraza od Portugala od 3:0. 'Kad smo izašli iz autobusa, nakon što smo teško poraženi u toj utakmici, ljudi su nam ljeskali', rekao je Rossi koji je napravio veliki pomak s Mađarima:

'Prije mene, ova je momčad gubila od Andore, Kazahstana i Luksemburga. Sjećam se kad smo 2019. godine igrali protiv Hrvatske. Tu smo utakmicu izgubili još u svlačionici od straha. Modrić je oduzeo nevjerojatnu loptu Kadaru kojeg od tada nisam zvao. Sad je u Kini.'

Rossi, koji planira nastaviti posao u Mađarskoj, za kraj je komentirao što ga je naživciralo kod Cristiana Ronalda.

'Ronaldo je veliki šampion, ali ponekad zna biti iritantan. Nakon što je zabio penal protiv nas, ponašao se kao da je zabio gol u finalu', zaključio je Rossi.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal