NESPORTSKO PONAŠANJE

Mađari bijesni na Bugare, sreća da se utakmica igra iza 'zatvorenih vrata'

14.11.2023 u 15:06

Bionic
Reading

Mađarski nogometni savez kritizirao je bugarski savez zbog "nesportskog" ponašanja jer je utakmica kvalifikacija za Euro 2024 u četvrtak premještena iz Plovdiva u Sofiju u utorak

Kasna promjena mjesta odigravanja uzrokovana je odlukom općine Plovdiv da ne stavi stadion Hristo Botev na raspolaganje za utakmicu zbog građevinskih radova koji su u tijeku na stadionu.

Mađarski Savez nazvao je postupke domaćina Bugarskog nogometnog saveza (BFU) u priopćenju "bez presedana, potpuno neopravdanim i krajnje nesportskim".

"Na ovaj način nije moguće organizirati ni obiteljski odmor, a kamoli međunarodnu nogometnu utakmicu s velikim ulogom, u kojoj sudjeluju milijuni ljudi", dodaje se.

BFU je rekao da je općina Plovdiv prekršila preliminarni ugovor za korištenje stadiona.

"UEFA je naredila da se utakmica igra iza zatvorenih vrata na stadionu Vasil Levski u Sofiji", objavili su Bugari u utorak.

Mađarska je prva u skupini G s 14 bodova iz šest utakmica i kvalificirat će se za Euro 2024. s utakmicom viška ako u četvrtak osvoji bod ili ako Crna Gora izgubi bodove od Litve .Bugarska je na dnu s dva boda i nastoji osigurati plasman u doigravanje u svojim preostalim utakmicama protiv Mađarske i Srbije.